zaterdag 18 oktober 2014

Plog - Trip naar Lille (16-10-14)

Rijsel (Lille) is een franse stad die dicht bij mijn huis ligt. Zo dicht zelfs dat ik voor de eerste keer opmerkte dat het maar een twintig tal minuten rijden was. Gezien ik nu pas de grens over mag met de auto, zag ik nu pas het ligt. In Rijsel ligt namelijk een Sephora, Kiko, Lush, New Look, Pull&Bear, Stradivarius, enzovoort.Good morning sunshines met sexy flashy kousen!

De afrit naar Euralille zocht ik vooraf op, wetende dat de gps mij meerdere malen ergens verkeerd stuurde riskeerde ik het niet meer. De zorgen vooraf waren niet nodig, want alles staat mooi aangegeven. Je rijdt zo de ondergrondse parking binnen.

De eerste stop was (natuurlijk) Sephora. In Rijsel zit er eentje in Euralille en in de stad.

Ik spotte een nieuw palette met een pulp fiction tintje.

En ook de nieuwe Kiko limited edition collectie werd gespot. Ook hier zijn er twee van: eentje in Euralille en eentje in de stad.

Voor een snelle, maar toch lekkere hap is Wazawok een aanrader. Deze ligt tussen Euralille en de stad als je de 'grote' winkelstraat (waar eigenlijk niet heel boeiende winkels liggen) volgt. Als je aan de rechterkant van de straat loopt is het volgens mij de eerste kleine straat die je kunt inslaan. Je ziet meteen de take-away liggen. Zeer vriendelijk personeel en budget-vriendelijk.

Geen starbucks, maar wel Notting hill coffee. Als ik heel eerlijk mag zijn is deze koffie lekkerder dan die van Starbucks, dus sorry aan de starbucks fans! 

Ik spotte bij H&M in de stad een blush die mij enorm deed denken aan de too faced hartjes blush. Zoek de 7 verschillen!

Gallery Lafayette had in het OPI rek nog enkele sheer tints staan.

We gingen nog even langs bij bakkerij Meert om de etalage te bekijken. Meert is een hele bekende, maar dure bakkerij. Zo moet je 2,50 euro betalen voor een klein wafeltje en +- 6 Euro voor een taartje. Al is de etalage en even wegdromen toch de moeite.

Een kleine buit, maar het was wel een leuke dag met veel eten, drinken en nieuwe winkels ontdekken.

Ben jij al eens in Rijsel geweest?
© Laupropos | All rights reserved.