vrijdag 7 november 2014

6 Tips voor een relatie op afstand

Eens iets helemaal anders op de site, maar toch iets wat onderdeel is van mijn leven. Ik ben momenteel al een jaartje een half samen met mijn lieve vriend. Het klikt, maar er zit wel een addertje onder het gras: hij woont aan de andere kant van het land. Met het geluk dat Belgiƫ geen groot land is en de sterke gevoelens besloten we ervoor te gaan.


Het is niet altijd even makkelijk. Even voor een kwartiertje binnen springen bij nood aan een knuffel, het kan gewoon niet. Wat ik zie in een Limburger heb ik ooit nooit begrepen. Het zijn zeer aardige mensen -Als je hier bvb naar iemand lacht, dan denken ze dat je gek bent.-, maar niemand scheer je over dezelfde kam. Intussen zijn er zoveel belgen die het doen. Sommigen kiezen er zelfs voor om de relatie nog verder aan te gaan.

Trein of auto
De weg naar hem duurt ongeveer 2u30 met de trein. Hij rijdt het stukje liever met de auto, omdat hij de trein (en de vertragingen) haat. Vaak komt hij heel laat aan op vrijdag omdat hij files wil vermijden. De goedkoopste oplossing is de trein, vooral als je met go pass kunt reizen. Het is maar wat je zelf het fijnste vindt. Vaak zit ik op de trein te werken om de rit kleiner te maken en zo heb ik intussen ook iets nuttigs gedaan.
Contact
Dit vind ik zelf een heel belangrijk punt. Als je elkaar doorheen de week niet ziet, dan kan het gemis groot zijn. We zijn beiden geen sms-personen dus lossen we dat op door een Skype gesprek. Er zijn amper avonden voorbij gegaan waar we geen "slaapwel" tegen elkaar gezegd hebben. Dit is zeer belangrijk.

Ademruimte
We mogen elkaar dan enkel in het weekend zien, als er dat weekend iets gepland staat met vrienden of andere dngen gaat dat soms voor. Het leven bestaat niet enkel uit hij & ik. Zo zijn er bijvoorbeeld 'pauzeweekends' om geen verplichting ervan te maken. Tegelijk zitten we in die weekends ook constant bij elkaar. Vooral in het begin van de relatie is dat moeilijk: je kent elkaar nog niet volledig, maar plots zie je hoeveel choco die wel smeert op zijn boterham. Zo is knuffelen heel fijn, maar een heel weekend knuffelen is iets teveel van het goede. Ook zijn er op de weekends dat we samenzijn werk te doen, dus is het dan nodig om elkaar even met rust te laten.

Toekomst
Al heel vroeg moest het geprek over 'samenwonen in de toekomst' er komen. Het heeft naar mijn mening geen zin om je volledig te richten op een relatie die toch geen kans heeft. Beiden weten we dat het ooit mogelijk is dat we onze eigen geboortestad en omgeving moeten verlaten. Het werk dat hij doet maakt het hem mogelijk om overgeplaatst te worden. Mijn werk is iets delicater, omdat er met vaste benoeming gewerkt wordt. Deze is momenteel nog ver van mijn bed, maar bij elke nieuwe provincie begint de rompeslomp weer. 

Het is mogelijk
Liefde is mogelijk, ook op lange afstand. Het is nodig om elkaar volledig te vertrouwen en niet het jaloerse type uit te hangen, want dan lukt het niet. Ook de ademruimte in de relatie is belangrijk, want je kan elkaar niet constant in de gaten houden. Het is even moeilijk, maar ooit komt de grote stap van samenwonen er. Een nieuw hoofdstuk waar beide partijen voor moeten open staan.

Ik hoop dat jullie mijn tips kunnen gebruiken en voor wie in hetzelfde schuitje zit als ik: het kan!
Een dikke kus aan mijn lieve vriend die af en toe mijn site bezoekt. I love you!
© Laupropos | All rights reserved.