Wenkbrauwen zijn een statement. Door de wenkbrauwen te veranderen, extra aan te zetten, te verkleuren ... krijg je een ander gezicht. Er zijn verschillende methoden om de wenkbrauwen te verzorgen, dus neem ik enkele producten erbij die ik doorheen de jaren gebruikte om dat te doen.BASICS
NAKED: Mooi van ver, maar ver van mooi. Zelf heb ik volle wenkbrauwen, maar als je beter kijkt zie je dat het lange sprieten zijn die zo opvullend werken. Ze staan ook langs alle kanten, dus ze in vorm kammen is niet eens een optie meer, maar een must. Om aan de slag te gaan heb je enkele gadgets nodig: een pincet, een schaartje en een hydraterende crème. Begin met een goed gereinigd gezicht. Neem dus een lekkere douche (dat zorg tevens ervoor dat de huid wat malser wordt en de haartjes makkelijker lossen) en gebruik een vochtinbrengende crème op het gezicht (kan nooit kwaad). Daarna neem je een pincet bij de hand. Ik kan tweezerman aanraden, maar zelf gebruik ik een simpel pincetje van Primark. Werkt prima.

PINCET: Persoonlijk werk ik mijn wekbrauwen het liefst dagelijks bij met een pincet. Vele vriendinnen gaan wekelijks 'ontbossen', maar omdat mijn pijngrens niet zo hoog is doe ik dat niet. Ook de manier waarop vele boeken aantonen waar je precies de haartjes moet trekken vind ik persoonlijk niet altijd ok (voorbeeld). Dan moet je meten en ertussen de wenkbrauw bijwerken. Iedereen heeft een eigen wenkbrauwvorm en ik volg gewoon de gang van de natuur. Haartjes die niet bij het groepje behoren: lees helemaal verkeerd staan, dan de meeste van de haartjes trek ik eruit. Het is goed om vooral de haartjes onder de wenkbrauw weg te halen, maar zelf haal ik ook de babyhaartjes bovenaan weg.

SCHAAR: Hier kon ik ook een klein mesje geplaatst hebben. Zelf knip ik liever overtollige haartjes, maar je ook het mesje voorzichtig tegen de haartjes duwen (voorbeeld). Je kan zien in de NAKED foto dat ik hele lange haartjes heb. Mochten ze te lang zijn dan duw ik deze omhoog met mijn vinger en trim ik ze een stukje. Ik ga nooit trimmen waar mijn natuurlijke wenkbrauw zich bevindt, maar altijd erboven. Als je daarmee klaar bent kam je de wenkbrauw nog even door. Dat kan met een speciale spoolie, maar tussen ons gezegd werkt een simpele verse tandenborstel ook hoor. Daarna kan het bijwerken beginnen en kan je kiezen tussen verschillende methoden. Ik leg het potlood, de liner en de oogschaduw even voor.

KLEUR: Brunettes moeten kiezen voor een kleur dat twee tinten lichter is dan hun natuurlijke haarkleur. Blondjes kiezen dan weer voor een kleur dat twee tinten donkerder is dan hun haarkleur. Natuurlijk kan je daarin spelen. Zo kunnen lichtbruine wenkbrauwen zeer bijzonder staan bij personen met zwart haar of een tikkeltje rood erin. De wenkbrauwen maken het gezicht en de mood zoals ik al eerder vertelde.

NATUURLIJK OF STRAK: De keuze om natuurlijke of strakke wenkbrauwen te hebben ligt bij de drager. Zelf houd ik wel van dikke natuurlijke wenkbrauwen, daar hoeft het niet perfect, maar als je van strak houdt, kan dat zeker. Bij strak is het nodig om af te werken met wat concealer, want dan kan je bijwerken en de lijnen echt recht maken. (voorbeeld)

WENKBRAUWGEL: Wenkbrauwgel dient om de haartjes op hun plaats te zetten nadat je alles hebt bijgetekend. Persoonlijk vind ik de wenkbrauwgel van Essence die lekker budget is heel fijn. De haartjes die dichtst bij de neus staan kam je omhoog en hoe meer je naar de oren gaat, mag je ze horizontaal naar buiten kammen.


PRODUCTEN
POTLOOD: Werkt snel en makkelijk. Is ook in verschillende varianten en prijzenklassen te vinden. Persoonlijk vind ik de potloden van HEMA het fijnst. Deze hebben een handige spoolie aan het uiteinde. Wel een nadeel is dat ze heel scherp moeten zijn, dus moet je altijd even bijslijpen voor gebruk. Hierdoor gaat het product best snel op. Het resultaat ziet er licht en natuurlijk uit. Mocht je de wenkbrauw wat verder willen tekenen dan hij natuurlijk is, valt dat niet op. Lichte streepjes tekenen is dan de boodschap.

CREAM: Volgend palet werd uitgebracht door E.L.F. en werd door mij gebombardeerd als favoriete wenkbrauwproduct van de afgelopen maand. Met één palet doe je ontzettend lang. Het bevat naast een cream product ook een oogschaduw. Deze gebruik ik om de cream te setten, dus dat het langer blijft zitten. Het effect is iets donkerder dan het potlood. Nog een nadeel is dat het in niet zoveel varianten beschikbaar is. Zo is dit het enige palet dat voor blondjes bestaat bij E.L.F., dus that's it. De wenkbrauw iets langer maken ziet er nog steeds natuurlijker uit, maar toch deed het potlood het beter. Fijne lijntjes trekken lukt, maar de tijd ervoor nemen is dan een must.

OOGSCHADUW: Een groot voordeel van oogschaduw is dat het in alle kleuren en finishes bestaat. Mocht je op een gekke dag plots met blauwe wenkbrauwen willen rondlopen, dan kan dat (ik raad het niet aan, maar YOLO!). Je kan ook kleuren mengen om de persoonlijke perfecte kleur wenkbrauwen te bekomen. Wel is het zo dat een primer (eyeschadow primer of wat concealer) nodig is zodat de oogschaduw eraan kan vasthechten. Deze methode is het beste om de wenkbrauwen in te kleuren, maar als je de wenkbrauw wilt verlengen, dan raad ik het niet aan. Tenzij je de oogschaduw een beetje nat maakt, want dan krijg je een iets creamy effect. Als deze opdroogt wordt het weer poederig. Een schuin penseeltje, dat je normaal gebruikt voor eyeliner, werkt daar het beste voor.


EXTRA TIPS
Zorg voor voldoende licht zodat je goed ziet wat je doet.
Het is niet slecht om je pincet eerst te ontsmetten met alcohol om ontstekingen te voorkomen.
Heb je veel pijn tijdens het epileren kan je de huid verdoven met een ijsblokje. Als je de huid opspant (dus de huid met de vingers naar de zijkant trekt) kan je ook makkelijker een haartje meekrijgen.
Als de huid nadien rood ziet kan je aloe vera gebruiken om die gevoeligheid te verzachten.
Werk steeds met de richting van de haargroei mee.
Gebruik geen wenkbrauwsjabloon, want deze klopt toch nooit met je eigen natuurlijke wenkbrauw.

Hoe ga jij om met je wenkbrauwen? Heb je tips? Deel deze en ik plaats ze erbij! :o)