Winter brengt koud weer met zich mee met schurende wind. De huid ziet af en heeft dus extra voeding nodig. Niet enkel smeren met crèmes op het gezicht (veel is bedenkt, maar het gezicht niet), maar ook de handen verdienen een extraatje. Even die handschoenen uit en smeren, smeren, smeren!


Zelf heb ik al heel wat tubes handcrème opgebruikt. De ene was beter geschikt dan de andere voor een droge huid. Uit alle tubes heb ik er een viertal waar ik echt tevreden over ben. Deze verschillen per merk en prijsklasse.

Body&bess - een dikke crème waarmee je de handen lekker dik kunt mee insmeren tijdens het tv kijken. Omdat deze niet makkelijk in dehuid dringt moet je er wel even de tijd voor nemen, maar achteraf blijft een gehydrateerd gevoel achter. Je voelt dat de huid gevoed wordt zoals het hoort. Dit product is online te vinden bij body&bess.
O.P.I. Avojuice - de geur van dit product is heel verslavend, want je wordt overspoeld door een Pina colada gevoel. Deze handcrème is zeer loperig en dringt heel snel de huid binnen, waardoor je blijft smeren. Het gehydrateerde gevoel is er even, maar verdwijnt snel weer. Geen zuinig product, maar de geur maakt het wel goed. Dit exemplaar kocht ik bij Lakstore in Antwerpen.
Soap & glory hand food - hand voedsel, ja dat is een zeer goede beschrijving voor het product. Een crème-achtig geur en substantie dat dik lijkt, maar toch snel intrekt. Deze laat een zeer gevoed gevoel achter. Wel een nadeel is dat je deze niet binnen België of Nederland kunt kopen. Back-ups inslaan tijdens een tripje Engeland is meegenomen.


Rituals infinity - alweer een crèmeachtige geur, maar een tikkeltje zoeter en met een hint van sinaasappel. Semi-dik, maar dringt goed in de huid. Pas wel op, want de verpakking van deze handcrème is veranderd. Volgens mij moet je nu zoeken naar een oranje-tube, maar het product is hetzelfde gebleven. Een extreem gevoel van hydratatie is verzekerd.

Body&bess - OPI - Soap&Glory - Rituals

Wat is jouw favoriete handcrème?