maandag 24 november 2014

Een dagje Louvain-La-Neuve | Shoppen & Diner in restaurant Cambridge

Als je vriend een huismus is, is een daguitstapje plannen niet altijd makkelijk. Toen ik uitgenodigd werd door een pr bureau besloten we er een daguitstapje van te maken (=kassa kassa!). Vooraf kende ik niks van Louvain-la-Neuve, maar intussen kunnen we het een gezellige en geslaagde dag noemen.


Het centrum van Louvain-la-Neuve is helemaal niet groot, maar er bevindt zich wel een groot winkelcentrum (l'esplanade) met leuke shops. Zo zijn er twee Di beauty & care's, die zowel physicians formula als real techniques kwasten verkoopt, een lush, M.A.C., Maison du monde, Hema, Kruidvat, Zara, H&M ... Voor een volledige lijst van alle winkels verwijs ik hier graag door. Buiten het winkelcentrum zijn er ook nog enkele winkels. Toevallig was er ook een gezellig marktje aan de gang dat nog laat in de avond doorging. Lekker gezellig. 's Avonds wilden we natuurlijk de dag afsluiten met een dinertje voor twee.


Ter ere van de 25ste verjaardag van het bedrijf  'By Asli', dat het restaurant bezit, werden er twee gastronomische dagen gepland. We kozen voor het speciaal samengestelde menu door onder andere de Poolse kok Magda Gessler. Misschien niet zo bekend bij ons, maar wel in Polen, waar ze Kitchen Nightmares presenteert en jureert in MasterChef. Het eten zelf werd heel mooi gepresenteerd en was ook heel lekker. Tegen de tijd dat we het restaurant verlieten zat het echt helemaal vol. Het was dus even wachten op het eten, maar het is wel de moeite waard geweest.


Mochten we nog eens een daguitstapje plannen naar Louvain-la-Neuve zullen we zeker nog eens terug keren. De prijs van een gerecht valt ook reuze goed mee. Voor een hoofdgerecht betaal je +- €15. Grappig feit is dat het menu in het frans is, dus eigenlijk klinkt alles dan wel lekker.

Restaurant Cambridge
Grand Rue 3 in 1348 Louvain-La-Neuve

Ben jij al eens in Louvain-La-Neuve geweest?
© Laupropos | All rights reserved.