zondag 9 november 2014

Enquête Herfst 2014 (uitslag)

Een weekje of twee geleden startte ik een enquête op om de site Dresses and Daisies te verbeteren. Ik moet jullie vooral bedanken voor de eerlijke respons. Het lijkt er ook op dat al mijn bezoekers lieverdjes zijn, want iedereen is erg braaf geweest met de tips. Nu volgt de uitslag. Ik heb alles zo goed mogelijk gebundeld, dus als er soortgelijke tips kwamen heb ik deze niet dubbel geplaatst. Nu kan ik er echt mee aan de slag!


Statistieken voor vraag 1 : Hou oud ben je? 
Blijkbaar zijn de meesten van mijn bezoekers boven de 20 jaar, maar ook tussen 15 - 20 jaar zijn er best veel.

Statistieken voor vraag 2 : Waar woon je?
De hele enquête door is het een nek-aan-nek race geweest tussen België en Nederland. Uiteindelijk komen er toch het meeste Belgen over de vloer. Toch moet ik rekening houden met de twee en bvb verschillen tussen de landen opmerken: bvb ze verkopen het alleen in dat land, prijsverschillen...


Statistieken voor vraag 3 : Hoe heb je Dresses and daisies.be gevonden? 
Per toeval of via social media. Ik probeer mij zoveel mogelijk up to date te houden op social media, dus dat verloopt volgens mij ok. Misschien nieuwe social media waarover ik nog niks ken? Verder via het bybeautybloggers forum of door mijn persoonlijke reclame.
Andere: 
 Via het ByBeautyBloggers forum!
 Op aanraden van de blogster zelf :)

Statistieken voor vraag 4 : Hoe vaak bezoek je dresses and daisies.be? 


Statistieken voor vraag 5 : Heb je al eens een product gekocht doordat ik erover schreef? 
De meerderheid gaat toch naar de personen die niks kochten op mijn aanraden. Misschien ben ik niet enthousiast over een product of help ik toch niet bij de stap voor een aankoop. Ik zal goed moeten nadenken over hoe ik dit puntje zal aanpakken, want momenteel weet ik dat nog niet! Misschien is dat ook niet echt negatief, want ik heb zelf ook nog niet veel gekocht door een andere beautyblogger. Blogs gebruik ik vooral om reviews te lezen en om iets bij te leren.


Statistieken voor vraag 6 : Welke prijsklasse interesseert je het meest? 
Iedereen, behalve ééntje, antwoordde 'budget'. Momenteel schrijf ik ook vaak over budgetproducten, dus dat zit wel snor.

Statistieken voor vraag 7 : Welk merk gebruik je het liefst? 
Sleek  - Too Faced 2 - Anastasia Beverly Hills - MAC - Catrice  - bourjois  - Lush - Nivea - Chanel - Hema  - Rimmel - NYC - Essence  - etos - Kiko - L'Oréal - Maybelline - Kiehl's - The Body Shop - MUA - The balm


Statistieken voor vraag 8 : Over welke producten, merken, types, onderwerpen ... zou je graag iets meer zien op de site?
Categoriëen beauty, shoplogs en reviews steken er echt bovenuit. Aan deze basis zal ik mij houden in de toekomst. Natuurlijk zal ik het wel niet laten om een filmpje, diy ... ertussen te gooien, no worries!Statistieken voor vraag 9 : Welke artikels trekken jouw het meeste aan? 
De antwoorden waren erg verschillend, maar er waren meerdere personen die om meer skincare en verzorgingsproducten vroegen. Ook de budgetartikelen en 'onbekende' merken komen terug.

 lipproducten en highlighters!
 Ik vind veel budgetproducten erg fijn en leuk om iets over te lezen. - Budget foundations/concealers voor lichte huidjes, informerende artikels als 'welke blush staat mij' etc
 Lichaamsverzorging bijv scrub, bodylotion Huidverzorging, van budget of drogisterijmerken - Skincare -  Over verzorging zou ik graag wat meer zien want ik weet daar eigenlijk niet zo veel over. - Duurdere producten, huidverzorging, ingrediënten
 Nagellak, inner beauty, fijne crèmes en andere smeersels.
 nieuwe lanceringen, first impressions
 Moeilijke vraag, maar ik ben dol op paletten en lipsticks! :)
 Wat meer het merk W7!
 misschien graag meer filmpjes, ik vind die van jou heel leuk :)
 The Balm zodat ik het op die manier eerst beter kan leren kennen alvorens naar de winkel te hollen :D!
 Meer persoonlijke artikelen

Statistieken voor vraag 10 : Wat vind je van de hoeveelheid artikels? 
Daar antwoordde iedereen 'goed'.


Statistieken voor vraag 11 : Wat maakt dresses and daisies.be anders dan andere sites? Wat waardeer je aan deze site? 

 Het is heel eerlijk, het voelt gezellig.
 het is een keer een Vlaamse blog :)
 De dilemma's zoals onlangs BE vs NL vind ik leuk. Ook komen er merken aan bod die ik op andere blogs minder zie, altijd goed om op die manier tips op te doen.
 Het is geen reclame-bord zoals veel andere blogs
 leuke schrijfstijl en leuke dame!
 Ik vind het een heel eigen site, niet zoals de meeste blogs die ik volg. Jij hebt jouw eigen karakter!
 Ik vind het thema van je site en youtube echt heel leuk! De poppetjes en het schattige. Ik ben zelf ook iemand die graag schattige dingen heeft, dus dat spreekt me erg aan aan jouw site! :)
 De foto's zijn enorm mooi gemaakt. Het is een zeer mooi design maar toch zit ook dat vrouwelijke erin, leuk gedaan. De schrijfstijl is leuk.
 De laatste jaren zijn er heel wat Belgische beautyblogs verdwenen dus het is fijn om eens een nieuwe frisse wind te volgen!
 Merken die niet overal voorbij komen

Statistieken voor vraag 12 : Wat vind je van de lay-out van de site? 
Ook hier een simpele 'goed'. Ik zei toch dat jullie braafjes waren!

Statistieken voor vraag 13 : Wat ontbreekt er nog aan deze site? 
Niets, dit is volgens mij 1 van de betere Belgische blogs.
Gewoon regelmatig artikels blijven posten zoals je nu doet, mag zelfs meer zijn.
Luchtigheid in de teksten
De indeling. -> de rommelige indeling van de site. Misschien, maar persoonlijk vind ik het wel mooi zo... Bij een totale site transformatie kan ik daar meer aan doen.
manier van foto's nemen -> mijn foto- en filmpjeskwaliteit kan inderdaad stukken beter. Ik ben erover aan het nadenken om fotografie lessen te volgen, dus dat zou een grote verbetering betekenen!
wat extra filmpjes
Meer persoonlijke verhalen -> columns? Geen slecht idee!
Dieper ingaan op de producten tijdens reviews -> ik zal mijn best doen nog dieper te reviewen

Statistieken voor vraag 14 : Heb je kritiek, een melding, tips, ideetjes ... Meld ze hier!
Blijf zoals je bent , want ik vind je blog zo super leuk
Soms wat out-of-the-box denken in je schrijven. Onderscheid je van andere blogs
Ik vind je site echt oprecht leuk. Je bent sowieso 1 van de bloggers wiens blog ik vaak bezoek. :)
 Geen -> Zowat iedereen antwoordde 'geen'. Blijkbaar heb ik de perfecte al bereikt! -kidding!-

Bedankt aan iedereen die de enquête invulde!
© Laupropos | All rights reserved.