Als ik spreek over een seizoen dat warmte en tegelijk koude geeft, vruchten draagt, goud-bruin-geel en rood overheersen, dan weet je vast dat het om de herfst gaat. Een bijzonder seizoen dat ofwel heel erg geliefd is, ofwel niet gewaardeerd. Zelf val ik onder de categorie 'geliefd', dus geef ik enkele gezellige tips om het huis en de buitenwereld wat aangenamer te maken.

Kaarsen
Kouder weer laat geurkaarsen toe. Herfstgeuren zoals: kaneel, vanille, bosbes ... brengen sfeer in huis.

Dekentjes
Zonder schaamte mag er nu een dekentje over je heen tijdens het kijken van een film. Nu kan je ook klef tegen je vriend(in) aanleunen zonder "daarvoor is het te warm" te moeten aanhoren.

Verduisteren
Het wordt iets vroeger klaar, maar het is ook heel snel donker. Ook zorgt het seizoen ervoor dat de zon heel laag hangt, waardoor deze makkelijk in de ogen schijnt. Geen pretje tijdens het autorijden, maar ook tijdens het lezen van een tijdschrift. Gordijnen dicht trekken of jaloezieën sluiten is de oplossing. Voorbeelden daarvan vind je hier.


Wollen jassen
Eindelijk kan de wollen jas die je in de sale tijdens de zomer kocht uit de kast. Even showen aan collega's en vriendinnen hoe mooi de 'nieuwe' buit is. Tegelijk voelt de wol heel zacht en gezellig aan. Ook al is het iets kouder, de gezellige warmte maakt het helemaal goed. Dan heb ik nog niet eens over de fluffy handschoenen, earmuffs en dikke pyjama's gehad.

Familie opzoeken
Misschien niet bij iedereen het geval, maar tijdens de donkere dagen hebben we de neiging om familie weer op te zoeken. Net zoals de kerstweken hoop en liefde dragen, draagt de herfst ook de warmte waar we zoals bij kerst naar toe leven. Al lang niet meer op visite geweest bij je tante? Dan is dat nu het moment voor een goede koffieklets.

Hoe zie jij de herfst en hoe maak jij het seizoen super happy?