Het is niet te beschrijven hoe suf ik ben gelezen over het merk W7 op Nederlandse blogs. Gezien het enkel daar te koop is, was het nodig om een online bestelling te plaatsen als ik het ook wilde testen. Met heel veel geluk kreeg ik een exemplaartje in handen zodat ik deze kon uitproberen. 'In the buff' wordt vooral gewaardeerd doordat hij erg lijkt op het NAKED 2 palet van Urban Decay. Althans, dat beweren andere blogs. 


Alereerst: de uitstraling van het palet. Het ziet er heel chique uit en ziet er, als ik dat eerlijk mag zeggen, duurder uit dan hij eigenlijk is. Het palet bestaat uit twaalf naturelle, nude kleuren. De doos doet inderdaad meteen denken aan een NAKED palet, want de vormgeving is er zo van overgenomen. Het originele palet is wel een tikkeltje zwaarder. De doos is gemaakt dun metaal en sluit heel vlot met een druksysteem. Wel is het zo dat er deuken in komen als je er te druk mee omspringt. Als je dit palet in je handtas gooit of tussen een hoop andere make-up op reis, kan dat misschien wel gevolgen hebben. De oogschaduw zelf is 4 cm hoog en 1 cm breed. Deze zijn gedrukt in sponzig materiaal dat sterk ruikt als je dichterbij komt. Het deed mij zelf sterk denken aan gymschoenen, dus heel aangenaam was dat niet. 


In het palet zitten niet alleen twaalf oogschaduws, maar ook een applicator met een spons- en kwastzijde. Het sponsje zit goed vast en is degelijk. De kwast is heel stevig, klein en gemaakt van synthetische haartjes. Deze is vooral handig om onder de wimperrand of in de uiterste ooghoek kleur aan te brengen. Ik raad aan om een degelijke kwastenset te gebruiken bij het aanbrengen van deze make-up, want dan zal het effect van de oogschaduw een stuk beter naar voor komen.


Buff: Een zeer zijdezachte oogschaduw dat heel licht overkomt. Het is ook bijna niet te zien voor lichte huidjes, maar voor personen met een donkerder huidtype kan dit de perfecte highlighter zijn. Pigmentatie van deze lichte vanillekleur is goed. Deze kleur is mat.
Camel: Een goud-, brons-, geel-, lichtbruin kleurtje. De bijzondere finish komt door de metaalachtige gloed waardoor hij mee verkleurt in de zon (lichter) en donkerder is in de schaduw.
Sand: Nog een highlighter kleur, maar dan voor lichtere huidjes. Deze is nog vrij onzichtbaar op de huid, maar door de glans is deze wat beter aanwezig. De kleur zou ik niet durven omschrijven als zand, maar als gebroken wit.
Dust: Deze kleur heeft een slag mee van camel, maar in plaats van een gele toets, zit er een eerder rode toets in. Deze kleur heeft een metaalachtige finish en bevat heel licht glitters. 


Chocolate: De naam doet de kleur absoluut geen eer aan, want als ik chocolade met deze kleur zou zien liggen, zou ik het nooit opeten. Dat dit een mooie tint beige is, dat is wel mooi meegenomen. Deze is perfect om de plooi beter aan te zetten omdat hij mat is. Het is wel nodig om dan opbouwend te werken, want net omdat hij mat is, is het pigment minder sterk aanwezig.
Topaz: Een kleurtje met een metaalachtige bruin-bronzen finish. 
Earth: Earth is een tint lichter dan topaz en neigt meer naar het goud. Op de oogleden ziet deze er ook goud uit. 
Storm: In het palet ziet deze er grijs uit, maar laat je niet vangen. De finish is metaalachtig en komt eerder uit als 'vuil'-goud en misschien zelf een tikkeltje rosé?
Silk: Een metaalachtig rosé kleurtje, perfect als highlight.Wave: Topaz en wave zijn bijna identiek hetzelfde, alleen is wave meer aan de rode kant en topaz aan de gele. Beiden hebben een metaalachtige finish.
Thunder: Een donkerbruine metaalachtige kleur.
Onyx: Een zwarte matte kleur met best veel pigment.

Een look maken met de kleuren verloopt erg makkelijk. Omdat de oogschaduws zo zacht zijn, zijn ze ook makkelijk met elkaar te blenden. Het gaat ook goed om opbouwend te werken. Eén nadeel is dat bepaalde kleuren erg op elkaar lijken en dat de kleuren bijna allemaal een metaalachtige finish hebben. Ook zijn de oogschaduws korrelig door hun zachtheid, dus goed aftikken voor je aan de slag gaat ermee.Ik ben zeker te vinden voor dit palette en snap de hype errond, maar ik denk dat de hype er vooral is omdat 1. het lijkt op NAKED 2 van Urban Decay en 2. het heel goedkoop is voor wat je krijgt. Zeker een aanrader voor personen die graag wat glans in de ooglook hebben. Hou je liever van mat, dan sla je deze beter over.

W7 In the buff palette | bol.com, W7 cosmetica, beautymelon.be ...  - +- €7,50

Wat zegt jouw buikgevoel over dit palet?