Al heel veel werd mij gevraagd wanneer het review over bioderma micellaire water online kwam. Vandaag is jullie geluksdag. Dit exemplaar kreeg ik in handen dankzij the testing project box en vertoonde ik al een paar keer in een favorieten video; favorieten lijstje voor 2014; verving zelf een good oldie; dus daarmee zeg ik genoeg.
Na wat opzoekingswerk kwam ik te weten dat het product al jaren geliefd is achter de catwalk. Het wordt gebruikt om make-up te verwijderen bij modellen, maar ze daarbij toch geen last te geven van puistjes. Het product hoort mild te zijn, te verzorgen en diep te reinigen. Het bevat geen parfum, geen alcohol en geen parabenen. Mijn versie is er eentje van 100ml (een kleintje), maar je kan er ook eentje in 250ml en 500ml verkrijgen.

Ingredienten
aqua, PEG-6 caprylic/capric glycerides, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, propylene glyco, disodium EDTA, cetrimonium bromide


De werking van micellaire water wordt zeer mooi uitgelegd door Serena Verbon, dus verwijs ik graag door naar haar site. Het product kan je gebruiken door wat op een watje te doen en dan op je gezicht te laten intrekken. Voorzichtig wegvegen en klaar. Het is mogelijk om waterproof make-up ermee weg te halen, maar persoonlijk doe ik dat liever met bijzondere remover voor de ogen. Die is een stuk vettiger en haalt de kleinste restjes weg. Het micellaire water geeft eerder een droog gevoel, dus ik gebruikte eerst de remover voor de ogen en ging er dan nog eens over met een net doekje met wat H20 water. Dat deze al mijn removers zou kunnen vervangen, dat zeker niet. Ik heb ook opgemerkt dat het product niet zuinig werkt. Zo deed ik ongeveer twee maanden met een flesje van 100ml.

Ik ben zeker te spreken over dit product, maar gebruik het altijd in combinatie met een bijzondere cleaner voor de ogen. Dit product ruikt niet en dat vind ik net het prettigste eraan. Ik kreeg de tip te horen dat je in Frankrijk minder betaald voor een exemplaar, dus geef ik die tip nu door aan jullie.


Apotheek
100ml - +- €9
250ml - +- €14
500ml - +- €18


Welke reinigingswater gebruik jij?