De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Dat een goede verzorging een must is, weten we allemaal en  het is altijd even schrikken dat zelfs na een goede wasbeurt er nog steeds heel veel vuil van de huid af komt.  Er bestaan duizenden producten en merken die dat klusje klaren, dus wilde ik die van Derma ook eens onder de loep nemen.


Wat Derma (Eco) zegt: 
Derma heeft als filosofie dat elk ingrediënt een effectieve functie moet hebben. De producten voeden de huid op een natuurlijke wijze met gezonde en actieve ingrediënten. De producten zijn allergievriendelijk en bevatten ingrediënten die niet schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu. Er bestaan drie lijnen: Derma eco baby, derma eco woman en derma sun.

 Geen onnodige chemische stoffen om allergieën te vermijden
 Zonder parfum, zonder parabenen en zonder kleurstoffen.
 Alle gebruikte ingrediënten hebben een functie.
 Zeer betaalbare prijzen.
 Bewuste keuzes maken die ons lichaam, de volgende generaties en het milieu ten goede komen.


Huid Tonicum
Deze tonic dient om de huid te ontvetten, vuiligheid te verwijderen en de huidporiën te sluiten. Deze bracht ik aan op een wattenschijfje en wreef ik met cirkelvormige bewegingen over de huid. Ik was verstomd over hoeveel vuil er vanaf nog kwam. Veel tonics bevatten geurtjes, maar deze heeft dat niet. Wat mij ook opviel is dat mijn huid dit product heel goed kon verdragen. Ik krijg heel snel last van roodheid, maar deze zorgde daar niet voor. Achteraf zag ik dat de aloë vera en glycerine daarvoor zorgen. Een fles bevat 190 ml.


Micellaire reinigingslotion
Zowat elk merk maakt er intussen eentje. De micellaire watertjes zijn in. Het product belooft dat mascara make-up en onzuiverheden verwijderd worden. Mascara en oogmake-up haalt hij moeilijk bij mij weg. Daarvoor moet ik eerst met een vettere remover over gaan. De micellaire water achteraf gebruiken neemt wel de overgebleven make-up op en zorgt voor een fris gevoel. Ook hier weer geen parfum, wat ik alleen maar kan toejuichen. Ik raad aan om achteraf een vochtinbrengende crème te gebruiken omdat de lotion een 'droog' gevoel achterlaat.


Reinigingsgel
Een doorzichtige, semi-dikke gel die mascara, make-up en onzuiverheden hoort te verwijderen. Persoonlijk stond ik niet echt te popelen om een gel over mijn oogleden te wrijven en ik vreesde dat dit zou prikken. Dat deed hij niet, maar hij liet wel een plakkerig gevoel achter. Ik plensde achteraf nog wat extra met water in het gezicht en droogde alles goed af. Net zoals het vorige product vind ik een bijzondere oogmake-up remover beter om de eerste make-up te verwijderen. Om de huid te verfrissen en het overtollige vuil eraf te halen is deze prima. Een tube bevat 150 ml product.


Handcrème
Een vochtinbrengende crème die de handen, nagels en nagelriemen hydrateert. Aloë vera, karité boter en amandelolie zijn enkele ingrediënten. Deze handcrème is vooral bedoeld voor personen met een normale tot licht droge huid. Hij hydrateert goed, maar helemaal perfect hydrateerde hij bij mij niet. Weet wel dat ik een overdreven droge huid heb, dus hij bij veel andere wel goed zou werken. Ik merkte ook op dat er een hele lichte geur van deze crème af kwam. Niet overheersend, maar wel aanwezig als je er je neus tegen houdt. De crème heeft een iets dikkere substantie, dus heeft de tijd nodig om binnen te dringen in de huid. Hij laat ook best een vettig laagje achter. Een tube bevat 75ml product.


24U Gezichtscrème normale en gemengde huid
Er zijn twee gezichtscrèmes verkrijgbaar: normale en gemende huid en droge huid. Deze crème verzorgt prima voor een persoon die met dit type huid rondloopt. De substantie is heel zacht en loperig waardoor deze snel in de huid dringt. Ik merk wel dat als je deze openwrijft er een witte waas achterblijft. Goed inwrijven zodat je het product een handje kan helpen indringen, dus.


Het ene product doet het voor mij beter dan het andere, maar dat ligt natuurlijk in de persoonlijke smaak. Vooral de huid tonicum verraste mij aangenaam, maar ook het micellaire watertje en de handcrème deden het goed. Voor een gevoelige huid zijn deze producten zeker geschikt en ook het feit dat er gezorgd wordt om allergieën geen kans te geven, is goed.

Di beauty & Care
Huid Tonicum - € 5,99-
Micellaire reinigingslotion - € 5,99-
Reinigingsgel - € 5,99-
Handcrème - € 3,99-
24U Gezichtscrème normale en gemengde huid - € 8,99-

Hoe reinig jij je huid?