maandag 29 december 2014

DIY | Kerstkaartjes opnieuw gebruiken

Decoratie hoeft absoluut niet veel geld te kosten. Zo probeer ik in de kleuterklas de kosten te dekken door materialen te recupereren. Jaarlijks hang ik een stevig touw over de lengte van de klas en hang er oude kerstkaartjes aan. Gezien ik dit jaar geen klasje heb om dat te doen, heb ik wel heel wat kaarten over. Deze kan ik perfect gebruiken om mijn kamertje mee op te fleuren.
De kaartjes kunnen overal hangen. Zelf koos ik het kader van het bed en hing er stevig touw aan. Ik spande deze goed aan, want door het gewicht van de kaartjes gaat deze vanzelf wat doorhangen.Daarna is het al tijd om de kerstkaartjes aan het touw te hangen. Verticale kaartjes kan je zo erover doen, maar ik raad toch aan om wat extra tape eraan te doen zodat alles goed blijft zitten. Zo kan een windstoot de boel niet omver blazen, bijvoorbeeld. Ook rechtstaande kaartjes kan je er op die manier makkelijk aan hangen.


En dit is het resultaat. Ik ben er erg blij mee en ben van plan om nog verder te versieren met lichtjes en zuurstokken. Dat maakt het nog een tikkeltje meer kerstig. Een hele simpele DIY, maar toch met een tof resultaat.

Hoe maken jullie het gezellig?
© Laupropos | All rights reserved.