zaterdag 20 december 2014

I heart christmas and glitters | Make-up tutorial

En het kerstgevoel gaat voort. De fototurials konden jullie al bekoren, dus maken we even een kersteditie. Geen moeilijke look, maar daarom wel iets wat iedereen kan maken. Een simpele naturelle look, maar afgewerkt met een bom glitters.


Stap 1: Ik begon mijn look met een no make-up, make-up face. Zo had ik een likje foundation, mascara en eyeliner op. Ik kwam net van mijn werk, dus kon zo verder opbouwen tot de kerstlook. Mocht de foundation op dit punt wat bijgewerkt worden, is het nu het moment.
Stap 2: Een degelijke look zet je vast met een degelijke primer. Deze is de primer potion van Urban Decay.
Stap 3: Het eau naturelle palet van Sleek zorgt -hoe kan het ook anders- voor een naturelle look. Er zijn heel wat soorten paletten in verschillende prijsklassen die even goed dit werk leveren. Zo bracht ik een beige kleur aan op het ooglid, een donkerbruine kleur in de oogplooi en onder het oog en een witte kleur op het wenkbrauwbot en binnenste ooghoek. Goed blenden is de boodschap.


Stap 4: Glitters... glitters overal! Ik zal eerlijk zijn. Als je glitters wilt gebruiken, mag je veel rotzooi verwachten, want glitters vinden altijd hun weg om er een boeltje van te maken. Boven de beige kleur op het ooglid deed ik wat wenkbrauwgel zodat de glitters er bleven aan plakken.  Wat foundation aanbrengen op deze plaats werkt ook. Er bestaan ook andere mogelijkheden en bijzondere glitterlijm. Wrijf deze niet op het oog, maar dep deze er voorzichtig op.
Stap 5: Breng glitters aan. Neem geen knutselglitters van bvb. de action, maar bijzondere glitters die dienen om op het gezicht aan te brengen. 
Stap 6: Veeg de fallout voorzichtig weg met een zachte kwast.
Stap 7: Breng een lipkleur aan. Zelf ging ik voor een flashy roze lipstick.


Alvast een glitterige kerst! Ik weet nu al dat jullie allemaal zullen stralen!
© Laupropos | All rights reserved.