zaterdag 13 december 2014

The Body Shop | Make-up kerstcollectie 2014

Ouderwetse truien met een veel te opvallende print. Stapelbare matroesjka poppen. Valt het jullie ook op dat The Body shop er zich liet op inspireren? Alvast een leuke toets om spic & spam eruit te zien tijdens de feestdagen.The body shop heeft heel wat producten opgesteld voor de komende feestdagen. Zoals elk jaar maken ze er iets nieuws voor:


Dolly pastels palette
Een oogschaduwpalet met vier oogschaduws onder de naam 01 Frosted pastels mag de spits afbijten. Er is nog een tweede palet met kleuren dat meer naar de roze kant neigen. Dit palet heeft een koele ondertoon. Er zit ook een klein kwastje bij, maar zelf was ik er niet zo'n fan van. Je brengt de kleuren beter aan met degelijke kwasten, maar daar is een goede reden voor. Achteraan het doosje staat ook een kleine tutorial over hoe je het kan gebruiken. Zelf heb ik dat niet gedaan, want je kan er ook gewoon lekker je gang mee gaan.

Vier shimmery oogschaduw die geïnspireerd werden op de laatste trends voor de herfst en winter van 2014 en hebben een Noors kerst design. Dit product is dermatologisch getest.


Bovenstaande swatches zien er gepigmenteerd uit, maar dat zijn ze niet helemaal. De lichtste highlight kleur is amper te zien op mijn al lichte huid. Het bevat wel enige shimmer waardoor je het een beetje ziet (met een vergrootglas). De bruine en grijze kleur konden mij dan wel weer bekoren. Ze zijn beide makkelijk blendbaar en zorgen voor een natuurlijke toets. Dat ze wat minder gepigmenteerd zijn neem ik er dan graag bij. De blauwe kleur was mijn minst favoriete. Deze toont wel pigment op de swatches, maar eenmaal op het oog is het goed boenen om er iets vanaf te krijgen. Ik heb deze kleur ook met een natte kwast geprobeerd en dat hielp een beetje. Toch was het nog steeds nodig om 4 laagjes op te bouwen voor een degelijk resultaat.


Glazed apple sparkler
De sparkler all over shimmer hoorde eigenlijk bij de glazed apple lijn. Daar ruikt hij ook naar, dus hij laat niet alleen glitters achter. De verpakking ziet er alvast heel fluffy uit. Kleine meisjes hadden allemaal ooit wel een droom waarbij ze voor een grote kaptafel zaten en een bepaald flesje met een grote puff hadden. Het product zorgt voor glitters, tot zover duidelijk. Zelf zou ik deze in de decollet├ę sprayen of heel voorzichtig als highlighter boven de wangen aanbrengen. Daar dit product sprayt is het moeilijk om precies te werken. Of je moet heel voorzichtig 'puffen'. Het resultaat is een sneeuwwitte shimmery glans.


Geisha doll lip & cheek
Speciaal voor het seizoen werd een schattige verpakking ontworpen met een rode stain. Er zouden gouden glitters in moeten zitten en dient zowel voor de lippen als voor de wangen.


Een heel klein schattig flesje waar toch heel wat lopend product in zit. Er zijn verschillende manieren om het product aan te brengen. Zo toonde de visagiste ons hoe ze het product eerst op een klein spateltje deed en toen opdepte met een foundation kwast om daarna heel voorzichtig te blenden op de wangen. Ik merkte wel dat je al snel teveel product gebruikt met deze methode en zette zelf drie stipjes op de wangen. Ik blende deze uit met warme handen, wat voor mij het meest natuurlijke resultaat opleverde. Dit is mijn enige rode blush in de stash, het was even wennen, maar eigenlijk mag het resultaat er best wezen. De stain blijft ook de hele dag probleemloos zitten.

De stain kan je ook gebruiken als lipkleur. Dat heb ik zelf niet gedaan, omdat ik momenteel erg last heb van mijn lippen. Ze zijn broos en bij het minste verkeerde product krijg ik een koorstblaas. Niet zo tof (of lekker!)


Best wel wat originele producten. Zo vind ik de shimmery glans en de stain het leukste. Ook de vormgeving trekt meteen aan van alle producten. Dat de oogschaduw mij wat teleurstelde is wel duidelijk. Als ik de kwaliteit vergelijk met de prijs, dan vind ik het niet echt waard. Wachten tot de sale is ook een optie.

The body shop
Deze producten zijn te koop tijdens de winter van 2014
Frosted pastels palette - €25-
Glazed apple sparkler - €15-
Geisha doll lip stain - €12-

Wat vind jij van deze collectie?
© Laupropos | All rights reserved.