maandag 22 december 2014

Tips | Winterse probleempjes

Altijd leuk om binnen te zitten en te genieten van de warmte terwijl het buiten -o, zo- koud is. Natuurlijk moet je ooit eens je neus buiten steken, maar dat blijkt niet helemaal goed voor de gezondheid te zijn. In de winter ziet ons huidje af, dus is er dringend nood aan tips.


 Skivakanties kunnen ontspannen, maar door de grote verschillen van hoogte kan de huid afzien. Voldoende water drinken en adstringerende- en kleimaskers drogen de huid uit. Neem vooral een grote hoeveelheid sunblock en vergeet niet de haargrens en oren in te smeren.
 Begin met een warme douche, maar schakel de laatste 15 seconden om naar koud water. Wissel koud en heet een paar keer om de bloedsomloop te stimuleren en de huid te versterken. Eindig altijd met koud.
 Kies voor een dagelijkse hydratatie zodat de huid goed gevoed blijft. Vermijd producten als retinol en scrubs. Kies liever vitamine E en hyaluronzuur.
 Lippen met kloofjes komen vaak voor in de winter. Smeer rijkelijk in met een balsem.
 Extreme weersomstandigheden vertragen de celvernieuwing, met als resultaat een dikkere huid die zichzelf beschermt tegen de koude. Hierdoor gaat hij er wel minder fris uitzien. Extra vochtinbrengende serums voeden de huid weer en laten deze stralen.
 Sterke wind is schadelijk want deze laat vocht verdampen. 
 Centrale verwarming onttrekt vocht uit de huid zodat deze er mat uitzeit. Verlaag dus de temperatuur in huis en drink veel water.
 Heb je last van rode wangen tijdens de winter? Camoufleer deze met een groene tint camoufleercrème. 
 Om de schade door de koude te beperken moet je meer omega-3-olie innemen. Hierdoor blijft de huid zacht en soepel.
 Zorg voor warme handen omdat een griep en verkoudheid vaak beginnen met koude handen. In de winter kan een slechte doorbloeding verholpen worden met kruidentherapieĂ«n helpen om het lichaam op te warmen. Meidoorn is ook bekend om zijn ontspannende werking op de bloedvaten.
 Een goede nachtrust krijg je in een kamer met het raam op een kier. Onverwachte geurtjes verstoren slaappatronen.

Welke tips vertel jij andere door?
© Laupropos | All rights reserved.