Van de zomer-, naar de herfst-, naar de winterhandtas. Gelukkig draag ik niet veel extra met mij mee en haal ik dikwijls het overbodige eruit. Doorheen de seizoenen merk ik dat de handtas op die manier ook mee verandert. Winter betekent voor mij elk jaar opnieuw opgezwollen sinussen. Echt verschrikkelijk. Ik draag dus meerdere pakjes zakdoeken met mij mee. Het mini opplooibare zakje blijft het hele jaar lang in de handtas. Echt makkelijk bij onverwachte aankopen en eigenlijk komt een zakje altijd van pas. Ook de portefeuille is nog dezelfde als die van vroeger. Zwart is een kleur dat het hele jaar door kan en ik vind hem gewoon te mooi om te ruilen voor een andere. De winter betekent wel kouder weer, dus chippen de lippen sneller. Goed insmeren met balmi of carmex doe ik tussendoor. Tot verslavends toe. Ook na veel te smeren ontstaat vaak een koortsblaas. Ik ben er zo teer aan, dus vanaf dat ik eentje voel opkomen begin ik te smeren als een gek.


Mijn agenda, ideenboekje voor de blog en klantenkaarthouder blijven hetzelfde. Deze zitten standaart in de handtas. Ook de oortjes blijven dezelfde, maar zijn wel aan vervanging toe. Ze zijn al zo oud dat alles eraf gesleten is en het zelfs pijn doet als ik ze in heb. Toch kan ik ze niet wegdoen (memories, je weet wel...). Wel wat meer winters zijn mijn grijze H&M haarband die mijn oren lekker warm houdt en een zeer vochtinbrengende handcrème van NUXE.


Toch mis ik wat beauty. Een uitstraling kan heel wat veranderen door een simpele lipstick. Daar ik zoveel last heb van mijn lippen tijdens donkere dagen heb ik een verzorgende lipstick nodig. Deze twee van Yves Rocher doen dat heel goed:

Wat verandert er in jouw handtas?