De manier waarop je een wenkbrauw aanvult, kan voor een compleet nieuwe look zorgen. Wenkbrauwen bijtekenen is een kwestie van gewoonte. Zelf gebruik ik het liefst een cream product, maar ook poeders mogen een kans krijgen, net zoals de brow bar van W7.De brow kit bevat: vier kleuren, een kammetje, een schuin afgesneden kwast, 3 stencils en een klein kwastje. De pans zijn ongeveer 2 op 2 centimeter, dus je krijgt best een grote hoeveelheid product. Achterop de doos staat ook nog een kleine tutorial over hoe je het product kan gebruiken. De eerste indruk over het wenkbrauwdoosje met de vier kleuren is dat het even zoeken zal worden om de kleur te laten matchen. De kleuren zijn vrij standaard. Ook begrijp ik niet goed waarom er een hele lichte kleur in zit (1), misschien werkt deze goed om te mengen? Of als highlighter? Gezien ik een koele ondertoon heb, moeten de kleuren voor mijn wenkbrauwen ook koel zijn. Zo neigen 1 en 2 naar de warme kant, terwijl 3 en 4 eerder koel zijn. Niet zo ideaal.
Over de stencils zelf had ik mijn twijfels. Ik geloof dat geen enkele wenkbrauw hetzelfde is en het dus onmogelijk is om je eigen wenkbrauwvorm te vinden in een stencilvorm. Grote kans dat je eigen wenkbrauwen deels niet ingekleurd zijn of je een 'fake' poeder wenkbrauwtje maakt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De poeder zorgt ervoor dat de wenkbrauwen intenser worden en hier en daar bijgevuld worden. Het wenkbrauwkammetje werkt prima, maar is een beetje te stroef naar mijn mening. Een spoolie (= mascara borsteltje) werkt nog iets fijner. De schuin afgesneden kwast is dan weer wel goed en zacht om te gebruiken. Ik merk wel dat deze kwast niet kan tippen aan mijn schuin afgesneden kwast van bijvoorbeeld real techniques. Je merkt dat die van W7 een stuk goedkoper is en daarom ook een heel stuk minder kwalitatief.

De pigmentatie van het product zit zeer snor, zoals we gewend zijn van W7 zijn de kleuren heel intens. Kleur n°1 zie je heel moeilijk op mijn lichte huid, maar vanaf kleur 2 is het heel duidelijk. Ik had maar een klein veegje nodig voor dit resultaat en gebruikte het standaard schuin afgesneden kwastje. Deze neemt het product goed op en brengt het makkelijk aan. Mede komt dit omdat het een synthetisch borsteltje is. De kleuren zijn wel ontzettend zacht, waardoor er veel poeder loskomt. Goed aftikken is de boodschap en helaas gaat hierdoor ook heel wat product verloren.

Boven: geen - Onder: nummer 2 (met een beetje 1 gemengd)

Bovenstaande foto's vertelt dat ik uiterste moeite heb gehad om de juiste kleur eruit te halen. Nummer twee past het beste bij mijn natuurlijke kleur, maar omdat deze warm is, past hij niet helemaal. Ik heb nog proberen te vervagen met kleur nummer 1, maar het was teveel blenden naar mijn mening. Zo heb ik 's morgens geen tijd (en geen geduld) om eerst een kleurtje te maken en deze daarna op te doen. Wel een voordeel is dat de kleurtjes zeer makkelijk met elkaar blenden. Mocht je een kleur hebben die dicht bij de vier kleuren ligt, zal het resultaat een pak mooier zijn. De pigmentatie van het product is zeer goed, alleen jammer van de kleuren... Dit kon zo mooi geweest zijn.


Geen toppertje voor mij, maar dan vooral door de kleuren die in het palet zitten. Mocht je één van deze kleuren als wenkbrauwkleur hebben, dan raad ik deze aan. De kleuren zijn heel gepigmenteerd en makkelijk om aan te brengen. Ook de grote kast werkt goed. Omdat de kleuren zacht zijn, krijg je veel fallout. Goed aftikken en dan gebruiken moet.

W7 cosmetics
Brow bar - € 5,99-

Kleur jij je wenkbrauwen dagelijks bij?