donderdag 29 januari 2015

Mnimalistic make-up

Hoe weinig make-up ik gebruik als ik ga werken. Velen zouden mij niet uit de massa halen als beautyblogger. Alleen dat ik de ene dag meer donkere wenkbrauwen heb dan de andere zou kunnen verraden dat ik aan de test ben. Minimalisme is een hit en niet enkel in decoratie, inpakken, kleding ... Het is een serieuze levensstijl.


Minimalistisch leven is zo veel mogelijk halen uit zo weinig mogelijk. Zo kan een lipstick dienen als blush, oogschaduw, lipkleur ... Zo weinig mogelijk make-up of net gaan voor de no make-up make-up look. Het woord 'nude' gaat nog een stapje verder.

Mijn dagelijkse bakje bestaat uit telkens dezelfde producten. Af en toe verander ik deze producten naarmate het seizoen, maar eigenlijk blijft de rode draad hetzelfde: een highlighter, een lichte natuurlijke blush, wenkbrauwkleur, pincet, bb cream en mascara. 

Real techniques - Zachte fluffy kwasten die meteen al een heel stuk bleden bij het aanbrengen. Dat voorkomt extra blending-moeite en gaat snel tijdens een ochtend haasten. Review

Essence 3D oogschaduw - Een perfect huwelijk om zowel te highlighten als de oogplooi aan te zetten. Klein, maar fijn (en doeltreffend).

Pincet - dagelijks trek ik wat haartjes uit. 

Eylure eyebrow markter - wenkrauwen aanzetten kan de structuur van het gezicht meer naar voren brengen. Ook hier is minder meer. De wenkbrauwen bijkleuren helpt, maar ga zeker niet in het extreme. Je gaat immers voor een zo natuurlijk mogelijk look.


BB-cream of concealer - iets wat beautybloggers soms vergeten is dit: "Draag enkel foundation als je dat echt nodig hebt." Weg met plamuren en hallo naar een dun likje opgewarmd product tussen de vingers. Breng dat licht aan op de onzuiverheden of verkleuringen en je bent goed om de deur uit te gaan. Nog steeds zie ik personen foundation aanbrengen met een (ik noem het een) verfkwast en gewoon de kleurlijn van de nek vergeten. Gebruik het nooit als zelfbruiner! Review bb-cream - Review concealer

Mascara - Om de bovenste en/of onderste wimpers een zwart kleurtje te geven. Ogen stralen met het minste beetje mascara.

Hoe gebruik jij minder make-up om je mooier te maken?
© Laupropos | All rights reserved.