Nooit is een knutselcollectie compleet. Steeds weer vind ik nieuwe spullen om toe te voegen en deze keer zijn dat cabochons. Iets heel onbekend, maar misschien wat bekender als ik 'kawaii' erbij zeg. Kawaii betekent namelijk schattig in het Japans.Cabochons zijn er in alle soorten en maten. Zo kan je voor eten, gezichtjes, logo's ... gaan. Zelf kocht ik een mix met een honderdtal exemplaren. De ene al wat groter dan de andere en allemaal gemaakt van hard plastic.


De organiseer-freak in mij ordende ze in een doos met vakjes. Dan is het wat makkelijker om de juiste soort erbij te hebben tijdens het knutselen. Intussen is dit ook een goede manier om de kleine stukjes niet kwijt te raken.


Waarvoor dienen cabochons nu? Wel. Je kan er ringen mee maken, een gsm hoesje mee pimpen, plakken op dagelijkse voorwerpen, enz. Kortom: ze dienen om voorwerpen kawaii te maken. Ikzelf maakte er al een armbandje en een ring mee. Omdat ik het armbandje al cadeau heb gedaan aan iemand, kan ik enkel het ringetje tonen. Een schattige mickey mouse donut cabochon. Mocht ik nog wat maken, post ik daar zeker een update van.

Kende jij cabochons al?