Een tijdloze accessoire om met alles combineren. Een horloge is onmisbaar in een wereld waar tijd heel belangrijk is, maar het is ook belangrijk om die even te laten stilstaan en te genieten van het nu. 


Over Daniel Wellington
Daniel Wellington is een snel groeiend horloge merk dat afkomstig is uit Zweden. De zorg voor horloges met een tijdloos uitzicht en een clean design dat er goed zou uitzien met verschillende printjes, kleuren van de iconische NATO riemen waren één van de ideeën. Zo kunnen er eindeloze combinaties ontstaan door de verschillende riemen met de verschillende middenstukken te koppelen. Daniel Wellington was eigenlijk een goede vriend van Filip Tysander, de oprichter van het merk, en was een grote liefhebber van klassieke horloges. De perfecte match en een perfecte timing zorgden voor pure klasse.

Verzending
Het assortiment is heel ruim en maakt het kiezen niet makkelijk. Zo zijn er modellen met veel kleur, maar ook tijdloze klassiekers met kleuren als bruin, zwart, camel... Daar klassiek tijdloos is, besloot ik voor de Classic St. Mawes Lady te gaan. Deze is zowel in het zilver als het rosé goud te verkrijgen en bevat echt leer.

De producten van Daniel Wellington worden verzonden vanuit Zweden met UPS. Hierdoor krijg je een tracking code en kan je ten alle tijde bekijken waar het pakket zich bevindt. Heel lang hoefde ik niet te volgen, want na twee dagen kwam het pakket al aan. Zeker geen probleem, want mijn nieuwsgierigheid was groot naar het horloge. Verwacht een kleine doos die net niet in de brievenbus past van karton, maar omdat UPS altijd aanbelt is het nodig om zeker thuis te zijn op het moment van levering. In het karton zit een luxueuze verpakking met daarrond nog een extra dun kartonnetje als bescherming. Nog een extra factuur met de bestelde goederen maakt het pakket af.


Classic St. Mawes Lady
Elke horloge wordt geleverd in een mooie, stevige doos, bekleed met het logo. Uitstraling doet veel aan een product, dus laat het merk niets aan het toeval over. Het zet meteen de eerste stap naar wat in de doos zou zitten.


Het horloge zit goed vastgemaakt in de doos met een elastiekje en ligt op een kussentje. Zo behoudt het product zijn vorm, wat later zou kunnen veranderen tijdens het gebruiken. Leer zet zich namelijk snel naar de vorm van de pols. Na de horloge een dag gedragen te hebben merkte ik enkele groeven in het leer. Dat is normaal en hoort ook bij het 'setten' naar de pols. Ook nu nog bewaar ik het horloge in de doos. Gewoon omdat hij zo mooi is en past bij het geheel. Zowel voor- als achteraan zit een beschermende folie op de horloge. Een folie waar ik heel gehecht aan bleek te zijn...


De achterkant werd afgewerkt met zacht materiaal en is heel aangenaam om te voelen. Wat het horloge heel vrouwelijk maakt zijn de rosé gouden toetsen. Echt iets waarvoor je de tijd zou doen stoppen om even te genieten. Het heeft ook wat geduurd voor ik de bescherm folie eraf durfde te trekken, maar dat is wel een typische me-stoot. Als iets zo'n klassieke en dure uitstraling geeft, ga ik vanzelf zuinig beginnen wezen. Het horloge omgedraaid toont het merk en het soort leer. En kijk opnieuw naar die mooie rosé gouden achterkant. Een puur pleziertje!


Extra's
Naast een handleiding krijg je ook nog een kleine schroevendraaier om de horloge in gang te zetten erbij. De handleiding geeft wat meer informatie over het horloge, het gebruik ervan en do(nt's). Deze materialen zitten verstopt onder het kussentje.


Mocht je graag voor een Daniel Wellington horloge aankopen, prijs ik dat aan. Bovenstaande positieve review (en het enthousiasme errond) bewijst dat. Het is een kwalitatieve horloge voor het leven. Momenteel is er een Valentijnsactie (van 1-16 febr. 2015), maar mocht je deze op één of andere manier niet kunnen gebruiken, mag ik ook een korting gebruiken van 15%. Daarvoor moet je enkel de naam dressesanddaisies (van 10-28 febr2015) invullen als discount code. Daniel... I love you!