Fleur de Force is een gekende guru op YouTube. Ze maakt niet enkel filmpjes over beauty, fashion en koken, maar heeft ook vlogmomenten. Zo was er vlogmas, febvlog ... waar ze haar dagelijkse reilen en zeilen meedeelde. Alleen al voor het Britse accent zit ik gekluisterd naar het scherm te kijken. Tijdens die vlogs kon je haar hard zien werken aan haar boek. Je leeft mee met haar, wat nieuwsgierigheid enkel doet aanwakkeren. Het duurde niet lang of ik had het boek gereserveerd en kreeg het op de dag van publicatie al in de brievenbus. 


De eerste glam -glimp- van het boek straalt eenvoud uit. De pastelkleuren en waterverf zorgen voor een rustige uitstraling. Toch zitten er heel wat persoonlijke elementen in verscholen. Zo staat er een foto van Fleur, een kopje die ze ooit van haar mama kreeg, haar favoriete schoenen, sterren ... Aan de achterkant staan korte informatie over het boek en nog meer persoonlijke foto's. Zelf ben ik enorm fan van de foto's van haar hondje Piglet.


De naam The Glam Guide is niet ver gezocht. Fleur ziet er vaak tip-top in orde uit en moet naar vele feestjes, openingen en gaat daarvoor veel reizen. Toch vertelt ze in het begin van haar boek dat ze leerde relativeren. Zo is het niet mogelijk om elke dag zoals een filmster eruit te zien, maar dat het wel belangrijk is om voor jezelf te zorgen en je niet erin te verliezen. Er zijn boeken die standaardregels voorleggen, maar dat doet Fleur niet. Zo vertelt ze dat iedereen een eigen stijl, look, huid ... heeft waardoor iedereen andere tips zou nodig hebben. Vooral in het beauty gedeelte komt dat feit terug. Voor elk hoofdstuk komt een stukje persoonlijke introductie over het onderwerp.Elke categorie werd goed besproken. Het zijn geen losse stukjes, maar één mooi geheel dat elkaar opvolgt. Zo zijn er foto's van producten, maar worden deze afgewisseld met mooie illustraties. Dezelfde stijl blijft behouden doorheen het boek. Fleur probeert tips mee te geven voor elk type persoon en geeft haar persoonlijke tips qua producten. 

Beauty - Wat ik persoonlijk heel fijn vond is dat ze de producten die ze zelf gebruikt gewoon bij naam noemt. Zo hoef je niet op zoek naar een cleanser, maar weet je dat ze het over de bioderma H20 micellar water heeft. Je mag er producten zoals mascara, concealer, foundation, eyeliner ... in verwachten, maar ook verzorging zoals recepten voor gezichtsmaskers; als een lijst van schadelijke stoffen die je beter vermijdt in beautyproducten komen erin voor.

Fashion - "All of the most stylish girls I know are always a little messy looking" Ook hier komt terug dat je er niet altijd perfect hoeft uit te zien om mooi te zijn. Ze deelt haar wardrobe essentials, tips om er high-end uit te zien en de zoektocht naar de perfecte schoenen.

Haar - Fleur heeft zelf mooie prachtige lokken, maar hoe mooi ze er ook op camera uitzien, er zit vaak een stuk verzorgingswerk achter. Het boek bevat tutorials voor haarlooks tot producten die je kan gebruiken om het haar te verzorgen.

Healt & fitness - Tips om door te zetten bij de fitness, tips om gezond te eten en eenvoudige fruitsap receptjes. Steeds weer met die persoonlijke schwung errond.
Body image - Een gezond iemand leeft in een gelukkig persoon. Korte, eenvoudige tips om gelukkig voor de dag te komen. Wat mij het meest bijbleef is dat het goed is om je te omringen met mensen die gelukkig zijn en mensen die je naar beneden duwen binnen de perken te houden.

Relatie-advies - Fleur heeft zelf een sterkte relatie en is getrouwd met Mike (een zeer knappe man, met brits accent Hubba), waardoor ze wel weet waarover ze spreekt. Ze wind er geen doekjes om dat ze niet altijd even makkelijk is en dat er ook compromissen in de relatie zijn. Ook eens sorry durven zeggen aan elkaar is daar onderdeel van.

Youtube - Een heel kort hoofdstukje wordt gewijd aan tips voor beginnende Youtubers. Ze deelt er kort haar persoonlijke ervaringen.


Het boek leest snel weg en is pure me-time. Toch vond ik hier en daar goede tips waar ik echt iets mee kan doen. Het zijn geen tips die je in elk boek terug vindt en die persoonlijk uit de ervaringen van Fleur de Force komen. Misschien is dat de reden waardoor ik het boek meer ging waarderen. Ook de persoonlijke foto's en illustraties maken het geheel fijn om te lezen.

De Engelse taal, waarin het boek helemaal geschreven is, is eenvoudig. Er worden geen al te moeilijke woorden gebruikt en als je films zonder ondertiteling kan kijken, is dit boek heel makkelijk. Voor personen die wat minder goed Engels kunnen is het aan te raden om te wachten op de vertaling. 


The Glam Guide van Fleur de Force is een fijn boek dat makkelijk weg leest. Het is geschreven in een makkelijke taal en bevat heel wat persoonlijke, bruikbare tips. Voor personen die vooraf al fan waren van Fleur de Force is dit boek gewoon een must, maar ook voor personen die haar niet kennen een leuke manier om wat bij te leren. Vooral het persoonlijk Fleur-gehalte maakt dit boek bijzonder.

Online shops
Fleur de Force, The Glam guide - €19,99- - €21,00-