vrijdag 20 maart 2015

Favoriete series van het moment #4

Wat kunnen we doen vandaag? Me-time betekent voor mij deels serie kijken. Niks leuker dan dat wollige dekentje met een lekkere kop koffie. Heel wat series liepen voor ten einde -nu komt een diep-gat moment naar boven-, dus deel ik deze met jullie.


Orange is the new black
Het eerste wat er begint in de serie is (uiteraard) de intro. Deze trok mij en mijn vriend totaal niet aan. Toch bleven we kijken en verveelde geen enkele aflevering. Geboeid en telkens verlangend naar wat er zou gebeuren. Piper laat je op een persoonlijke manier zien hoe het leven in een vrouwengevangenis kan zijn en neemt de kijker daar helemaal in mee. Telkens weer gebeurt er iets wat je niet verwacht. Het is nu uitkijken naar een nieuw seizoen vol vreemde gewoonten, aangrijpende achtergronden en telkens een enorme cliffhanger.


Friends
Ik ging mij nooit laten vangen aan deze oldie. Nooit!!! Wat was dat een grote leugen. Ik besloot toch te beginnen kijken en moest er de eerste paar afleveringen in groeien. Na die eerst afleveringen ben je gewoon hooked. De subtiele humor en constante insiders zijn geweldig. Zoals de titel het zegt, gaat het om een groep vrienden die allerlei dingen meemaken in New York.Futurama
Een animated serie betekent niet dat het een kinderachtige serie is. Dat heeft The Simpsons al bewezen. Door dezelfde makers ontstond Futurama en is zeer fijn om te kijken als je een luchtige, maar toch grappige tijd nodig hebt. Mis je een aflevering is dat geen probleem, want enkel helemaal op het einde volgen ze elkaar op. Fry werd bevroren en werd zo gestuurd naar de toekomst. Daar leert hij eenogige mensen, een robot, een krabbenhoofd en zijn achter-achter-achter kleinzoon kennen.


Welke series vind jij goed?
© Laupropos | All rights reserved.