dinsdag 7 april 2015

DIY | Frisse handdoeken

Darcey en ik studeerden samen af in Brugge als kleuteronderwijzeres. Van kleuteronderwijzeresses wordt gezegd dat ze creatief zijn en daar zit voor haar heel wat waarheid in. Ze deelde al enkele van haar creaties op haar eigen blog en besloot om een kleine gastrol te spelen op deze site. Welkom op Dresses and Daisies, Darcey!


Ik ben enkele weken geleden op bezoek geweest naar een vriendin. Ze heeft me enorm ge├»nspireerd als het om interieurdecoratie gaat door de vele kleurtjes en deco hebbedingetjes. Daar hou ik gewoon van. Na op zoek te gaan naar wat inspiratie besloot ik om wat handdoeken te pimpen. 

Benodigdheden
 witte handdoek (Hema)
 textielverf
 blokjes hout
 textielstiften
 foam

Hoe begin je eraan?
Was vooraf je handdoeken zodat de verf beter kan hechten. Teken dan een leuk figuurtje op de foam, in mijn geval was dat een druppel, knip deze uit en kleef het op het houten blokje. Zo heb je een eigen gepimpte stempel. Dep de textielverf op de stempel en neem een probeersel afdrukje op een oud stukje stof. Ben je tevreden, kan je verder aan de slag.

Voor de tweede handdoek gebruikte ik textielstiften. Daarvoor nam ik een stukje karton en sneed er een cirkel uit. De binnenkant van de cirkel gebruikte ik als mal. Druk de mal goed tegen de handdoek en trek er streepjes door. Daarna stempelde ik er nog kleine stipjes bij volgens dezelfde techniek als de druppelhanddoek. Voor de laatste stap leg je een oude handdoek op de bewerkte handdoek en strijk je erover op de hoogste stand. Dat fixeert de verf. Nu is hij gebruiksklaar!

Heb je de DIY kriebels te pakken? Vindt dan meer leuke creaties op mijn site: http://mmoiselle-darcey.blogspot.be/
© Laupropos | All rights reserved.