Dagelijks neem ik mijn gsm erbij, deels door mijn blogger zijnde, maar ook voor de leuke apps. Belangrijk is daarbij om de gsm goed te beschermen – ze vliegen immers heel snel in de grond – zodat je met een gerust hart plezier kunt beleven aan de apps.


Bloglovin’
Dit programma blijft een makkelijk platform om updates van de blogs die je volgt makkelijk bij te houden. Het zorgt voor wat overzicht en je kunt makkelijk skippen wat je minder interessant vindt. Ook op de computer gebuik ik dit. 

Twitter
Elke goede blogger heeft een twitter kanaal. Dat is makkelijk om contact met de bezoekers te onderhouden. Het is ook gewoon leuk om het reilen en zeilen van anderen in de gaten te houden.

Timehop
Altijd leuk om even terug in de tijd te reizen en te horen wat je vorig jaar precise op dat tijdsstip deed. Timehop zorgt daarvoor en plaatst het probleemloos op twitter.


Instagram
Een programma waar ik een lichte verslaving in vond. Ik vind foto’s maken heerlijk, maar dat er nu ook een programma is waar je die makkelijk kunt delen, is hemels. 

Whitagram
Een programma dat foto’s voor Instagram kan bewerken. Zo zijn de foto’s voor instagram vierkant, maar dankzij whitagram worden er witte balken langs geplaatst zodat de foto origineel en rechthoekig blijft.

Photo grid
Vaak vind ik meerdere foto’s van één onderwerp zo leuk dat ik niet kan kiezen welke ik online zet op instagram. Met photo grid kan ik een collage maken van die foto’s en tegelijk online plaatsen.


Camera timer
Een makkelijke app om selfies te nemen bij gebruik van een selfie stick.

Voice recorder
Deze gebruik ik af en toe om voice overs te doen bij het bewerken van een video.

Bescherming
Zonder hoesje heeft een telefoon veel kans om schade op te lopen. Degelijke hoesjes zien er meestal niet super fancy uit, maar toch zijn er al vele merken die degelijke en mooie bescherming bieden zoals een Alcatel One Touch Pop C5 hoesje, een 3C case of een Lumia 532 cover.

Verder steek ik mijn telefoon op een vaste plaats in de handtas, zodat hij er niet los in vliegt. Dan vind ik hem ook sneller en komt hij niet tussen de rommel terecht waar hij gedeukt wordt. Ook zou ik niet kunnen wijken van mijn eigen hoesje dat zowel de achterkant als voorkant goed beschermt. Een gebarsten scherm, dat hoeft voor mij geen tweede keer!

Welke apps gebruik jij en hoe bescherm jij je telefoon extra?