Dat verzorgingsproducten zo goed mogelijk moeten afgesteld zijn per huidtype hoef ik niet meer te vertellen. Toen ik gecontacteerd werd door MIXA, een nieuw merk van l'Oréal, dat vrouwen met een gevoelige huid helpt, stond ik te popelen om de producten uit te proberen. Voor ik de producten ontving mocht ik eerst een lijst met informatie over mijn huid invullen. Zo heb ik een hele droge huid, vaak last van droge plekjes, toch iets vettige oogleden en weinig last van pukkeltjes.



Het assortiment van MIXA bestaat uit gezichtsreinigers, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en doucheproducten. Goed om te weten is dat alle producten hypoallergenisch en zonder parabenen zijn. 
 Producten werden onder medisch toezicht ontwikkeld.
 Getest op 100% gevoelige huid
 Actieve geselecteerde bestanddelen en exact gedoseerd om doeltreffend te werken
 Een minimum aan ingrediënten om allergieën te bewerken.

Hydraterende crème anti-roodheid 
voor de gevoelige en reactieve huid
Mijn huid heeft van nature een rode/roze gloed en dat terwijl ik een koele ondertoon heb. Roodheid werk ik meestal weg met een dun laagje BB-cream, maar als deze dagcrème een deel van het werk belooft te doen, wordt je daar erg nieuwsgierig van.

Wat het product belooft: kalmeert de huid dankzij de Cold Cream, vermindert roodheid door de Arnica Boem en groene pigmenten egaliseren de teint. Na vier weken toont de huid verminderde roodheid.

 

De textuur van het product is erg zacht en wrijft daardoor makkelijk uit op de huid. Ik merkte dat het heel snel in de huid trok na het aanbrengen waardoor het geen vettig, maar net een zacht laagje achterliet. Dit brengt een gehydrateerd gevoel met zich mee. Na een minuutje of twee blijft er vooral een verfrissend gevoel achter, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Misschien merk je al dat dit product mijn nieuwe dagelijkse routine werd. Vooral dat frisse gevoel na het aanbrengen is hemels en verkwikt de huid meteen.

Het product zelf heeft een groenige kleur om de oppervlakkige roodheid meteen te verwijderen. Meteen zag ik verschil, maar volledig weg was het natuurlijk niet. Het viel mij wel op dat na het aanbrengen van mijn BB-cream ik zo goed als geen roodheid meer zag. Mijn huid voelt gehydrateerd door het product, maar onder de ogen was het nodig om een bijzondere oogcrème te gebruiken, daar het op die plek altijd extreem droog is.


Oogmake-up remover 
voor gevoelige ogen
Voor het aanbrengen van een crème moet de huid goed gezuiverd worden. Daarvoor bestaan heel wat producten zoals: toners, remover crèmes, waters ..., maar ook een good ol' bijzondere remover voor de ogen. Persoonlijk gebruik ik altijd eerst een bijzondere vette remover. Door die structuur hoef ik mijn huid niet te gaan boenen, want ik weet dat ik door mijn droge huid heel snel heb van plooitjes in de huid (lees: rimpels).


Wat het product belooft: verwijdert volledig make-up zonder wrijven. Een niet vette formule is ideaal voor gevoelige ogen en contactlensdragers. Spoelen is nadien niet nodig.

Ik bracht de remover aan, gedrenkt in een watje, en legde deze daarna even op mijn ogen. Na één veeg was het grootste deel van mijn oogmake-up weg. Een heel fijn resultaat, want zelf draag ik altijd waterproof mascara, dus is deze een stuk hardnekkiger om te verwijderen. Dat deed hij zonder enige moeite. Geen bijzonder product, maar wel eentje die zonder problemen zijn werk doet.

Micellair water tegen roodheid
voor gevoelige huid met roodheid
Ik zeg het bij elk micellaire water review, maar elk merk brengt er momenteel eentje uit. Het is een echte trend. De meesten vertellen dat het water dient als tonic, dus na het verwijderen met een vettige make-up remover alle overige restjes verwijderen, maar laat je dat niet wijsmaken. Een degelijke micellaire water reinigt alle make-up voor zowel de ogen als het gezicht.

 

Wat het product belooft: reinigt en verwijdert make-up in één enkele beweging. De formule trekt onzuiverheden en make-up aan en veegt ze weg. Dit zonder de gevoelige huid te irriteren. De anti-roodheid werking van Allantoïne wordt de verhitting meteen gekalmeerd en roodheid verminderd. De fysiologische pH-waarde van het water is dezelfde als die van de huid zodat het evenwicht niet wordt verstoord tijdens het reinigen. Verder zit er geen alcohol in dit product.

Micellair water moet alle make-up kunnen verwijderen, maar bij deze had ik wat moeite. Ik mocht laten inwerken op de oogleden, boenen, nog wat laten inwerken... Ook geeft deze niet het frisse gevoel dat ik heb bij mijn vaste water. Om restjes make-up te verwijderen doet hij het dan wel weer goed. Ook kreeg ik een tintelend gevoel erna op mijn huid. Dit formaat is ook ontzettend groot, waardoor je er een hele tijd mee weg kunt. Ik heb wat van het product overgegoten in een klein busje zodat het makkelijk is om mee te nemen. Een te grote bus, laat mij afschrikken en is niet echt gebruiksvriendelijk daar ik vaak onderweg ben.

Voedende body milk Surgras 10%
voor droge tot zeer droge huid
Droge plekjes op mijn huid komen overal voor, dus een intense hydratatie is echt nodig. Vaak gebruik ik een goed hydraterende body butter, maar omdat deze dik is, dringt deze minder snel in de huid. De textuur van het product lijk erg op dat van de dagcrème. Een zacht product dat daardoor makkelijk in de huid dringt. De geur ervan is licht zoet en aan de crème-achtige kant. Na aanbrengen blijft er een zacht en fris gevoel achter. Ik gebruikte dit product vaak na een douche-beurt, waar ik meteen een pyjama of mijn kleren aantrok. Doordat het product zo snel in de huid dringt, blijft kledij er niet aan plakken. 



De verpakking van het product is iets anders dan wat ik bij de meeste lotions zie. Het zit namelijk in een druk flacon. Zelf vond ik dat erg fijn werken wanneer het snel moest gaan. Enkele keren pompen om daarna alles in te wrijven en in een minuutje of twee een zacht huidje te hebben.
 

Handcrème cold cream
voor droge en trekkerige handen
Had ik al gezegd dat ik een droge huid had? Doe daar dan een schepje bovenop bij de handen. In de kleuterklas waar ik werk staat standaard een handcrème, maar mijn handen worden voortdurend blootgesteld aan water, zeep, verf, klei, lijm ... zodat ik diepe kloven, schurende huid, pijnlijke handen... tot gevolg heb.


Wat het product belooft: Een multi-comfortabele handcrème, met Cold cream, dat droogheid, ruwheid, trekkerigheid, tintelingen en jeuk verlost.

De structuur van dit product is een stuk anders dan de vorige, want deze lijkt meer op gel, is meer doorzichtig en extreem dik. Je zou het kunnen vergelijken met ouderwetse vaseline als structuur. Het heeft bijna geen geur tot zeer licht zoet. Door de dikkere substantie dringt het iets minder snel in de huid en prikte het licht om de extreem droge deeltjes. Ik merkte wel dat hoe meer ik de crème gebruikte, hoe minder ik ervan nodig had en hoe minder het prikte. Na ongeveer een 7-tal minuutjes is het zo goed als ingedrongen in de huid en voelt het zacht aan. Ik merkte ook dat de kloven in mijn hand stapje voor stapje minder werden.

hydraterende crème anti-roodheid - voedende body milk surgras 10% - handcrème cold cream
Ik ben zeer tevreden over de producten van het merk MIXA en sta volledig achter producten die nadenken over de allergieën en gevoelige huidtypes. Wat mij enkel stoorde was de lichte parfumgeur in de producten, het geurt licht zoet en crème-achtig, waar ik mij een beetje zorgen over maakte. Zelf heb ik geen allergieën, maar personen met een allergie aan een bepaalde parfum zou dat wel een probleem kunnen zijn volgens mij. Helaas was ik niet echt de persoon om dat onderdeeltje te testen. In het deeltje wat ik wel kon testen: de gevoelige huid verzorgen, slaagde MIXA met glans! Het assortiment van MIXA is nog veel uitgebreider dan deze review. Ik testte immers enkel de producten die voor mijn huidtype pasten. Ik link graag door naar de website van MIXA om meer producten te laten zien.




Grote distributieketens
Hydraterende crème anti-roodheid - € 7,99
Oogmake-up remover - € 4,99
Micellair Water tegen roodheid - € 6,99
Surgras voedende body milk 10% - €4,99
Handcrème met Cold cream - €3,49

Deze producten zijn verkrijgbaar bij grote distributieketens vanaf midden maart 2015. Enkel de doucheproducten worden exclusief verkocht bij Di beauty & care in België.