Verzorgde nagels zorgen voor een nette uitstraling. Daarom is het belangrijk om de nagels voldoende te verzorgen en daarvoor goede producten te gebruiken. Dat hoort niet enkel bij het vijlen (het is beter om de nagels niet te knippen, maar om bij te vijlen), een vochtinbrengende crème aan te brengen om de nagelriemen te verzorgen en heel af en toe met een buffer erlangs te gaan. Ook na het aanbrengen van nagellak kan een extra topcoat zorgen voor de langdurigheid van een lakje.
Nail strong
De uitleg op de achterkant die ik graag nog even herhaal bij een review is zeer moeilijk te lezen. Ik mocht bijna met mijn neus tegen het product zitten, dus een extra brilletje is nodig. Het product dient als basecoat om de nagels te beschermen tegen het lakje dat je opdoet. Zo kunnen bepaalde pigmenten het nagelblad doen verkleuren of brozer maken. Een basecoat is zeker geen overbodige luxe. Verder kan je dit product ook zomaar gebruiken om de nagels extra te beschermen en om broze nagels weer sterk te maken. Dan doe je het op de nagels, werkt het elke dag bij met een extra laagje tot de nagels weer sterk genoeg zijn. Voor sterkte nagels is een extra laagje na vier dagen genoeg naar eigen ondervinding. Tijdens mijn werk sleet de nagellak een stuk sneller af, waardoor ik sneller een laagje mocht opdoen.

De geur van het product is zoals bij alle typische nagellak geuren. Hoewel er plots een pittig kantje eucalyptus doorkomt. Na aanbrengen duurt het ongeveer 20 seconden voor alles mooi is gedroogd, soms sneller, en blijft er een heel mooi, gezond glansje achter.


Hi Shine
Een High shine is een topcoat die boven een lakje gezet wordt. Hierdoor blijft de nagellak langer zitten en worden oneffenheden wat verdoezeld. De blauwe schijn van het product is heel bijzonder, maar valt gelukkig helemaal weg na het aanbrengen. De geur van het product is hetzelfde als van een ander lakje. Het lakje gaf al heel wat glans, maar met de topcoat erbij is het nog intenser. De intensiteit kan je opbouwen door meer laagjes topcoat aan te brengen. Bij onderstaande swatch legde ik maar één coat laagje op de nagel.

Basiscoat Nail strong + nagellak
Basiscoat Nail strong + nagellak + Hi shine topcoat

Een degelijk kwast met sterke haartjes, maar verder niet zo bijzonder. De kwast doet zijn werk zoals het moet. Verder is de structuur van de nagellakjes heel erg fijn. Beide droogden heel erg snel en zijn daardoor makkelijk in gebruik. Voor beauty's waar het iets sneller mag gaan een grote must. Verder bevatten de flesjes 11ml product, dus kan je er een hele eind weg mee. ORLY is een merk waar ik eerder weinig ervaring mee had, maar ik ben aangenaam verrast. Iets 'duurdere' lakjes, maar zeker hun prijs waard.

Di beauty & Care
ORLY Color Care Nail strong - € 12,95
ORLY Color Care Hi Shine - € 12,95