dinsdag 14 april 2015

Tips voor bloggers met overvolle agenda's

Ik kreeg van enkele bezoekers de vraag hoe ik mijn werk combineerde met mijn blog en hoe lastig zij het soms  hadden om dag na dag goede artikels te hebben. Eigenlijk schreef ik daar al een artikel over [link], maar natuurlijk heb ik nog meer tips.

Bovenstaande foto toont bloggers die fulltime werken of studeren

Koppel het onaangename met het aangename
Oké, dat klopt niet helemaal. Als je bloggen onaangenaam vindt, dan moet je er meteen mee stoppen. Toch is het op bepaalde dagen makkelijker om iets te schrijven dan op andere. Mocht je een grotere blog hebben, dan voel je je al snel verplicht om niet te skippen op artikels omdat je de bezoekers niet wilt teleurstellen. Zet iets lekkers bij je, luister naar aangename muziek, kijk intussen naar je favoriete programma, knabbel dat ene snoepje dat je normaal niet mag eten... Het werk is in no-time geklaard.

Werk in een rushfase
Op een moment waar je veel creativiteit hebt en waar geen enkele berg te hoog is, verricht je veel werk. Profiteer daarvan. Ook wanneer het eens mooi weer is -gebeurt niet vaak in België- neem je alle producten waarvan je een artikel wilt maken en neem je alle foto's na elkaar.

Las op tijd pauze in
Plots zie je door de bomen het bos niet meer. Opteer dan niet voor zinloze of kwaliteitsloze artikels, maar geef jezelf de tijd om de vibe terug te vinden. Bezoekers die de site fijn vinden, gaan je er vast en zeker die tijd voor geven.

Haal energie uit anderen
Hoe vaak stond ik niet zoals een zombie les te geven? Eigenlijk nooit. Ook al had ik een slechte morgen, had ik even geen zin om die avond naar een event te gaan ... medebloggers hielpen mij erdoor. Het is goed om fijne contacten te leggen met medebloggers, want die groeien mogelijk uit tot vrienden voor het leven. Weet: je staat er niet alleen voor.

Deel het werk
Heb je een kennis die enorm goed is nail-art, diy, decoreren ...? Maak daar gebruik van en werk samen. Dan heb je een leuk origineel artikel op de site en heb je die ene dag voor jezelf uitgespaard. Ook samenwerken met andere bloggers is enkel een win situatie.

Durf ook nee zeggen
Zie je het even niet zitten en weet je dat je avond er veel vrolijker uit ziet voor de tv dan bij een event, zeg dan gerust nee. Ook wanneer je een invitatie krijgt voor een event of een product moet reviewen waar je helemaal niet achter staat, is het beter om te skippen. Zowel het bedrijf/merk als jij zullen er zich beter bij voelen als je het wel doet.

Schrijf alles netjes op
Ik zou niet kunnen leven zonder mijn agenda. Ik gebruik één agenda voor zowel privé, werk als de blog. Schrijf niet alles apart op, want zo verlies je al snel het overzicht, maar bundel alles in één boekje. Ook ideetjes mogen daar onderdeel van zijn, want soms popt iets op en weet je later niet meer wat dat was.

Welke tips deel jij voor personen met een overvolle agenda?

Meer blogtips:
Bloggen combineren met werken
© Laupropos | All rights reserved.