Het heeft enkele bezoeken aan het Kruidvat gekost voor ik producten uit het vernieuwde assortiment te pakken kreeg. Vooral één product wilde ik aan mijn collectie toevoegen: All about Roses palette. Bij aankomst trokken nog twee andere producten de aandacht. Ideaal voor een cocktail review denk ik dan.


All about Roses eyeshadow palette
Het assortiment bevat in totaal vijf vernieuwde paletten: Broze, Vintage, Nudes, Greys en Roses. De paletten waren eerder uit het assortiment gehaald, maar doen nu (gelukkig) terug hun intrede.

Mijn hele collectie zit vol met nude oogschaduw en toch vond ik dat het palette iets heeft wat mijn andere exemplaren niet hebben. Het All About Roses palette bevat namelijk tinten met een roze kantje. Tegelijk zien ze er koel uit, wat perfect past bij mijn blauwe ondertoon in de huid. Mocht je die ook hebben, is dit mogelijk ook jouw ideale palette. Achteraan het doosje staat wat uitleg over de oogschaduws en een simpele tutorial voor een look.Het palette bevat acht verschillende kleurtjes. Deze hebben vooral een metallic finish en een tweetal hebben een matte uitwerking. Het is even opletten geblazen met deze kleurtjes omdat ze zo zacht zijn dat ze korrelig worden. Te hard met de kwast erin duwen zorgt voor een 'smerig boeltje', maar dat is dan ook het enige nadeel wat ik erbij kan bedenken. Ik merkte zelfs geen fall-out op tijdens het maken van een ooglook. De kleuren zijn makkelijk opbouwbaar, zeer makkelijk te blenden en verliezen hun pigment niet doorheen de dag. Ik laat jullie even wegsmelten bij de swatches.

Swatches bovenste rij: alle vier metallic
Swatches onderste rij: eerste, derde en vierde kleur mat. Tweede kleur metallic

Dat ik helemaal verzot ben op het palette. De matte kleuren (laatste twee) zijn een heel klein beetje minder gepigmenteerd, maar dat verpest het feestje niet. Als zo'n palette zo'n fijne prijs heeft, neem ik dat er graag bij. Voor mijn part mogen er nog meer van deze feestjes in het assortiment komen naast de vijf die nu al verkrijgbaar zijn.

Eye blender brush
Ik ben van mening dat je het best goed investeert in een degelijke kwastenset. Toch kan ik het nog steeds niet laten om eens een budgetkwastje uit te testen. Helemaal nieuw is hij niet, want hij kreeg een tijdje geleden gewoon een nieuw jasje. Deze blendingkwast zag er zo fluffy (en pastel) uit dat ik hem voor ik het wist afgerekend had bij de kassa. Goed...


Het kwastje voelde bij het eerste contact erg zacht aan. Bij het uitproberen op het ooglid was het zachte gevoel er nog steeds, maar kwam er nog een prikkend gevoel bij. Ik heb zelf gevoelige oogleden, dus word -letterlijk- snel geprikkeld. Ik vrees dat als de kwast al bij het eerste gebruik zo aanvoelt, het niet zal beteren na een aantal keer wassen en misschien zal uitdrogen. Wat hij wel goed deed was blenden. Goed om een aantal maanden te gebruiken, maar zal uiteindelijk toch in de prullenbak belanden. Het had zo mooi kunnen zijn. Toch ben ik blij dat ik intussen een dikke fluffy blendingkwast erbij heb. Dat onze tijd kort, maar krachtig mag zijn.


Lashes to Impress
Het volgende product kocht ik niet voor mijzelf, maar voor mijn mama. Als er eens een familiefeestje is, vraagt ze mij vaak of ik haar wil opmaken en haar wimpers langer wil maken. Dat is codewoord voor: "haal je die valse wimpertjes nog eens uit de kast?" Intussen was ik wel toe aan een back-up setje. Uit eerdere ervaring met Essence weet ik dat deze erg goed zijn en probleemloos een avondje blijven zitten. 


In het setje zitten 40 wimpers en een wimperlijm. Niet enkel deze kit, maar ook een mix kit en half lashes zijn toegevoegd aan het assortiment. De kans ik groot dat ik de mixed kit er ook nog bijhaal.


Ik haalde drie fijne producten uit het nieuwe assortiment die ik persoonlijk erg graag wilde hebben. Vooral de wimpers en het palette konden mij bekoren, maar ben teleurgesteld in de kwast. Als je liever van tijdelijke kwasten houdt, kan je er wel voor opteren. Mocht je twijfelen over een aankoop is het goed om eerst wat reviews op te zoeken van de producten die op je wishlist staan. Alle producten zijn super budget en dus portemonnee-vriendelijk.

Essence
All about Roses palette - € 3,99-
Eye blender brush - € 1,58
Lashes to Impress - € 2,59