Ik had laatst het privilège om een rondleiding in de winkelstraat te krijgen van Emma. Je kent ze vast wel van van de #BBBcollab filmpjes. Zij nam mij mee naar een Etam winkel omdat ze er als enige in België ook make-up verkopen. Met een uiterst positieve noot toonde ze er mij haar favoriete producten, dus stond ik al snel aan de kassa met drie exemplaren. Niet dat ik dat erg vind...


Voor ik begin met een review ga ik altijd eerst rondneuzen op het internet. Wat kennen België en Nederland al over de lijn? Bitter weinig. Net omdat het merk enkel te koop is in één Belgisch filiaal (dat van Brussel) blijft de make-up onbekend. Zelf leerde ik de make-up lijn kennen tijdens de persdagen en zag ik het voor het eerst in een filiaal in Lille-Rijsel. Je zal ook merken dat alle beschrijvingen op de dozen en Français zijn.

Blush Culotté - Rose Demoiselle
Het eerste idee dat ik krijg, is dat dit best een mooi doosje is voor een budget merk. De licht roze gekleurde letters passen perfect bij de pikzwarte achtergrond. Het doosje waar de blush in zit geeft precies hetzelfde gevoel. 

Een intens gepigmenteerde blush mag ik voorschotelen. Wees dus voorzichtig met het aanbrengen ervan, want heel snel wordt 'meer' -> 'veel meer'. Goed blenden is dan de boodschap.


Balconnet de cils mascara
Op het eerste zicht een simpele mascara met een fel kleurtje, maar schijn bedriegt. Toen ik ging rondkijken op de site van Etam bleek dit de best verkochte mascara te zijn. En terecht. Een hele positieve indruk krijg je er niet van bij het eerste contact en ook het dunne borsteltje ziet er maar vreemd uit.

Het geheim zit hem net in het borsteltje. Doordat het zo dun is en de haartjes dicht tegen elkaar staan, neemt het alle wimpertjes mee en kleurt ze in tot aan de wortel. De formule van het product zorgt ervoor dat de wimpers verlengd worden en zorgt voor een extra krul, maar blijft toch natuurlijk ogen. Ik heb het idee dat dit niet mijn laatste exemplaar is, maar dat we op weg zijn naar een levenslange relatie. Of dit mijn all-time favoriete mascara wordt, denk ik niet. De mascara verlengt, legt er een lichte krul in en maakt de wimpers intens zwart. Gezien de haartjes op de borstel dicht tegen elkaar staan,  neemt het de wimpers goed op en separeert ze. Dat geeft een natuurlijk ogend effect.


 Push up Regard - King of the blue (16)
Aan de kassa stond nog een enorme bak met potloden in de sale. Al die kleurtjes doen vrouwenharten sneller slaan en voor die luttele € 2 besloot ik het gewoon te proberen. Ik nam een turquoise kleurtje mee. Vooraf vertel ik dat geen enkel potlood blijft zitten en ze zowel op mijn waterlijn op mijn ooglid smudgen. Ook dit potloodje haalde mijn test niet door die vette oogleden. Dit potlood beloofde long-lasting te zijn, maar dat deed hij dus niet. Weer maar eens een reden voor mij om te stoppen met het kopen van potloden... Toen ik hem uitprobeerde op mijn hand in de winkel bleef hij wel stevig zitten.


Zoals ik al eerder vertelde is er enkel een make-up counter in Brussel. Mocht je veel interesse hebben in een aankoop, kan je ook online bestellen, maar dan komen er € 5,90 verzendingskosten bij. Zelf denk ik dat ik de volgende keer Emma terug meeneem, want zij weet precies wel waar de goede producten zitten. Misschien kunnen we haar beginnen inhuren voor een uurtje of twee?

Blush poudre - € 6,90
Blaconnet Cils - € 5,90
Crayon Metal - € 2,00