Ik had nog nooit eerder een Pantene shampoo uitgeprobeerd, dus toen ik deze drie maatjes in de bus kreeg, was ik heel benieuwd. De verpakking ziet er helemaal uit voor experts, dus hoopte ik op een positieve uitwerking op mijn haar. Benieuwd of dat daadwerkelijk ook zo was?


Dit 'hydra intensify' gamma dient speciaal om droog haar mooier te maken en vult een collectie aan: age defy, advanced keratin repair en hydra intensify. 

Met droge haren rondlopen is nooit tof. De droogte kan chronisch zijn door een genetische aanleg. Ook het weer laat het haar afzien door extreme warmte tijdens het stylen, permanenten, kleuren, enzovoort. Om het haar zo goed mogelijk te voeden zijn er drie stappen die je mag doorlopen:

Stap 1: Shampoo Hydra Intensify
Deze shampoo is ontwikkeld voor dagelijks gebruik, maar zelf gebruikte ik hem maar een drietal keer per week. De klikdop is handig in gebruik en vooral netjes. Het doet wat hij moet doen en dat is mijn haar schoon maken. Het is wel zo dat mijn haar nogal vreemd aanvoelde nadat ik  het uitgespoeld had. Dat zorgde ervoor dat ik de shampoo nooit alleen durfde te gebruiken, maar altijd combineerde met de conditioner.


Stap 2: Conditioner hydra Intensify
Door dit product ging mijn haar aanvoelen zoals ik het wil: zacht en glanzend. Het product verspreidt de aanwezige vetten van wortel tot punt. Dat gevoede gevoel komt helemaal tot zijn recht en ook het beschermend laagje is aanwezig. Het is wel even wennen bij het gebruiken van de knijptube, want met mijn spierballen had ik de eerste try out een enorme kwab op mijn hand gespoten. Voorzichtigheid is aangewezen als je het product voor een langere tijd in je kast wil hebben.


Stap 3: Crème voor fluwelen hydratatie / hydra intensify
Deze crème was het meest bijzonder in het nieuwe assortiment. Het begint te werken door de natuurlijke zouten van het lichaam en verspreidt zich over de haarvezel vanaf het moment dat je het aanbrengt. Het beschermende laagje helpt het haar op lange termijn.

Nadat ik mijn haar gewassen en semi-geföhnt heb, ga ik met dit product erdoor. Dat doe ik altijd met een olie, dus deed ik het ook met dit product op die manier. Eigenlijk is dat niet echt nodig en heeft het product absoluut niet de werking van een olie. Wanneer je de gel -voor mij voelde het toch eerder aan als een gel dan een crème- in je hand spuit en het even opwarmt verandert de structuur naar een waterige structuur. Dat is erg makkelijk om in het haar te kneden. Na een tijdje begon ik het product ook te gebruiken voor doffe haardagen -personen met droog haar weten vast wel wat ik bedoel- waardoor  het weer wat glans kreeg en begon te leven. En last but not least: het product geeft een hele lichte kokos geur af. Hmmm.


Ik lijk wel de perfecte testpersoon voor deze producten en weet nu al dat als ze op zijn er een back-up van zal verschijnen. Ik hoorde wel van andere bloggers dat de producten op hun haar helemaal niet werkte, maar dat kwam deels omdat ze geen last hebben van droog haar. Doe dus niet gek en gebruik de producten enkel als je daarvan last hebt. Misschien kunnen de andere collecties van het merk dan meer hulp bieden.


Carrefour-hypermarkten
Kruidvat
Di Beauty & Care
Shampoo Hydra Intensify (200ml) - € 6,99-
Conditioner Hydra Intensfy (200ml) - € 3,99-
Crème voor fluwelen hydratatie Hydra Intensify (100ml) - € 9,99-

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Lees meer op de advertentie pagina.