Elk jaar vlak voor de eerste schooldag loopt de spanning op. Nieuwe leerlingen, leerkrachten en misschien een nieuwe omgeving maken het een tiener niet makkelijk. Het is belangrijk om op zo’n dag dingen te dragen waar jij je persoonlijk goed bij voelt, want wie goed in zijn vel zit, straalt dat ook uit. Ineens wordt het een stuk gemakkelijker om nieuwe vrienden te maken. Ik maakte alvast enkele collage’s om jullie verder op weg te helpen. 

Enkellaarzen
Een dichte schoen is erg gemakkelijk voor het schoolleven. De eerste schoolmaanden kunnen erg grillig zijn en het weer nogal wisselvallig. De enkellaarzen kunnen tijdens de winter eventueel ingewisseld worden voor hoge laarzen zodat je voeten goed beschermd zijn tegen de kou. Daarnaast kan je natuurlijk ook je make-up afstemmen op het nieuwe seizoen om zo je look helemaal af te maken. 

Ballerina’s
Een comfortabel schoentje die nooit uit de mode zal raken, is de altijd vrouwelijke ballerina schoen. Eigenlijk zou ik deze schoenen het liefst het hele jaar door dragen, maar dat gaat natuurlijk niet. De maand september is een ideale maand om deze erbij te nemen zodat ze een stukje zomer in de klas brengen - bij warmer weer uiteraard. Kan zowel onder broeken, jurken, rokken ... gedragen worden. Je kan oneindig stylen zodat je jouw stempel drukt op je outfit. 


Enkellaarzen met een hak
Ook de juffen verdienen een leuk schoentje. Enkellaarzen die comfortabel zijn om te werken en ook nog eens vrouwelijk zijn, zijn ideaal om voor de klas te staan. Als je het probleem hebt kleiner te zijn dan je leerlingen bieden deze schoenen de oplossing. Als je als leerling wilt beginnen aan deze schoenen, dan raad ik aan met een zo laag mogelijke hak te beginnen. We willen immers galant overkomen, nietwaar? 

Welke stijl of schoen je ook kiest, het is aan jouw om er met een positief gevoel te staan. Als de eerste dag niet meevalt, is het belangrijk om de tweede opnieuw enthousiast te zijn. Geef een positieve vibe, dan krijg je die ook van anderen terug. Heel veel succes op je eerste schooldag. Idem voor de juffen, natuurlijk! Vergeet intussen niet deze handige school DIY’s te checken.