maandag 7 september 2015

12 Dingen die begonnen door het bloggen

Een hele gewone ben ik nooit geweest. Ik was altijd bezig met foto's nemen, websites in elkaar te steken, creatief uit de hoek te komen, enzovoort. Het bloggen zorgde ervoor dat al die elementen een plaats kregen waar ze betekenis hadden. Om een gezellige sfeer te houden onder de bloggers besluit ik een nieuwe tag de wereld in te sturen. De 12 dingen die begonnen door het bloggen. Misschien zitten er wel herkenbare stukjes tussen?


1. Ik begon social media te installeren zoals instagram, twitter en facebook. Kwestie van mee te zijn met alles en iedereen en dat zo'n 24/7. #Ohnoes

2. Ik zag overal artikels in: "Ik maak nu appeltaart, dus iemand zit te wachten op een tutorial."

3. Ik zag meer waarde in wat ik deed. Ik werd op mijn plaats gezet door iemand en eigenlijk was dat niet zo slecht. Ik ben goed bezig met mijn blog en ik moet leren inzien dat bloggen voor mij een belangrijke betekenis heeft. Wie daar niet mee akkoord mee gaat, dat is dan jammer.

4. Overal foto's van nemen. Dat deed ik ervoor ook al eigenlijk. Ik heb nog steeds leuke foto's bij die het leven mooi maken en die dateren van 8 jaar terug.

5. Ik begon minder TV te kijken en boekjes te lezen. Waarom zou ik? Je vindt alles nu gratis op het internet.

6. Ik begon met wenslijstjes te maken. 

7. "Een nee heb je en een ja kan je krijgen." - Is nu het levensmotto. Gevolgd door: "Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt."

8. Ik begon vlotter te schrijven. Ik kreeg in het laatste jaar van mijn studie veel complimenten over mijn schrijfstijl in het eindwerk. "Het las als een verhaaltje", vertelden mijn docenten. Intussen weet ik dat ik beter ben in schrijven dan vertellen. Als ik bijvoorbeeld een belangrijk iets moet doorgeven aan ouders van leerlingen schrijf ik het daarom liever eerst op voor ik het nieuws overbreng.

9. Ik begon meer en meer crèmes te smeren.

10. Ik begon makkelijker contacten te leggen. Zo moet je met verschillende mensen omgaan als pr, medebloggers, bedrijven ... Ook een gesprek starten is een heel stuk makkelijker omdat ik nu steviger in mijn schoenen sta dan voor ik begon te bloggen.

11. Ik mocht mijzelf inhouden om geen 'goede raad' te geven tijdens een bezoekje aan het kruidvat of een andere beautywinkel.

12. Ik leerde organiseren. Plots moest ik dingen regelen voor het werk, privé en mijn blog. 

Neem de TAG gerust over als je hem leuk vindt
© Laupropos | All rights reserved.