Door het make-up testen heen ben ik wijs geworden in een aantal dingen. Het investeren in degelijke kwasten is daar één van. Heb ik even een geluk dat het supermerk Real Techniques op ongeveer 10 minuten van mijn deur te koop is? Tijdens een blits bezoek aan het shopping center zag ik namelijk mini versies hangen van mijn favoriete kwastenmerk. 


De Real Technique kwasten werden in 2011 gelanceerd door de zusjes Pixiwoo (een hit op youtube). Social media maakte de drempel lager voor kopers waardoor al hun vragen meteen werden beantwoord. Vandaag de dag werken de zusjes nog steeds als beauty guru's op youtube, maar ook voor tv, magazines, nieuwsbladen ... De kwasten worden gebruikt tijdens hun tutorials om een goed beeld te scheppen over hun goederen. Een mooi stukje marketing.

Ik schreef al eerder een review over hun kwasten. Mocht je daar interesse voor hebben:


Gezien ik af en toe België oversteek om bij mijn vriend te komen -en dat nog steeds met de trein doe- probeer ik zo weinig mogelijk mee te zeulen. Deze kleine kwasten leken mij ideaal om de grote kwasten in het make-up tasje te vervangen. Natuurlijk niet ideaal voor volledige make-up looks voor een nachtje weg, maar dat was de bedoeling van mijn aankoop niet. Gewoon voor de basis must op een normale dag.

In de set krijg je drie kwasten: een mini face brush (roze), een mini foundation brush (oranje-koper) en een mini shading brush (paars).


Ik vertel nu al dat ik de kwasten absoluut niet gebruik volgens hun beschrijving. Zo is de foundation brush bijna onmogelijk om als foundation brush te gebruiken. Tenzij je ongeveer zes uur erover wil doen om je foundation egaal aan te brengen, natuurlijk. Zelf gebruik ik hem als blending kwast of om highlighter aan te brengen. Mocht het echt nodig zijn kan deze ook dienen voor concealer, maar dat doe ik zelf liever met mijn vingertoppen dan met een kwast. De mini face brush gebruik ik om blush of contour aan te brengen en de shading brush voor oogschaduw.Mini face brush - 9 cm lengte en 2,5 cm haartjes. Breedte haartjes 3 cm.
Mini foundation brush - 9 cm lengte en 2,5 cm haartjes. Breedte haartjes 1 cm.
Mini shading brush - 7,5 cm lengte en 1 cm haartjes. Breedte haartjes 0,7 cm.

Het is even wennen om zo'n kleine kwasten te gebruiken. Ik merkte al meteen dat de haren van de kwastjes een stuk harder zijn dan ik gewend ben van Real Techniques. Dat komt mogelijk doordat ze een pak kleiner zijn en daardoor minder haartjes bevatten. Het neemt wel wat meer tijd in beslag om te blenden, maar oefening baart kunst. De kwasten nemen product erg goed op, waardoor het nodig is om af te 'tappen'. Met weinig product komt je al een eind ver. Anders krijg je al snel het clown-effect.


Deze drie kwasten houd ik in hun originele verpakking en zit altijd in mijn toilettasje. Op die manier kan ik de kwasten niet vergeten. Ik gebruik ze immers enkel op verplaatsing, dus hoeven ze niet tussen mijn dagelijkse kwasten te zitten. Ik ben alvast blij dat ik mijn grote exemplaren niet meer hoef mee te nemen. Zo raken ze niet beschadigd en intussen heb ik toch wat bij de hand om een eenvoudige look te maken. Deze kwasten zijn vooral een aanrader als je vaak reist en niet meer hoeft dan een frisse make-up toets.

Di beauty & Care (enkel in België)
Real Techniques mini brush trio (on location) - € 9,99-