Precies een week geleden was ik aanwezig op de Mii demodag. Voor mij geen onbekend merk, want ik kwam er voor het eerst mee in contact op de Estetika beurs. Het retail bedrijf bevindt zich net niet in hartje Roeselare en verspreidt het merk over zowel België als Nederland. Een gloednieuw paradepaardje waar ik als de kippen bij wilde zijn.


"Mii is een innovatief merk, volledig gebaseerd op mineralen, met een unieke en natuurlijke samenstelling vrij van parabenen, vulmiddelen zoals talk, schadelijke conserveermiddelen en is tevens dierproefvrij.

Mii make-up
Het make-up gamma is op minerale basis. Omdat er geen vulmiddelen zoals talk worden gebruikt, zijn ze goed voor personen met een gevoelige huid. Na een epilatie, microdermabrasie of laserbehandeling kunnen ze gebruikt worden door de ontstekingswerende en huidvriendelijke werking. De demo toonde een natuurlijke make-up look met normale oogschaduw en met de oogschaduw sticks. 

Er werden tips gedeeld om in de instituten te gebruiken:
- Probeer verschillende soorten kleuren op de kaaklijn uit op de klant om zo de juiste eruit te nemen.
- Laat de klant mee kijken naar sommige handelingen met een spiegeltje. Als je een product aanbeveelt, weet de klant bij thuiskomt niet altijd meer hoe iets moet aangebracht worden.
- Kies pas als laatste de blush kleur. Deze moet het bij de totale make-up passen. Maak eerst de ooglook, kies dan de lipstick en als laatste blush.
Brow by Mii
De wenkbrauwen vormen het gezicht. Ik ben erg blij om te zien dat er steeds meer merken bijzondere producten voor de wenkbrauwen lanceren. Zo komt het concept van een brow bar jullie vast niet meer vreemd voor. Het is iets duurder dan een gewone epilatie, want de wenkbrauwen worden gekleurd, gevormd, getrimd, gewaxt, gehighlight ... Heel bijzonder is het 'bolletje' met wax dat opgewarmd kan worden en daarna los komt van de bron van elektriciteit. Zo kan je de wax ronddragen door het volledige instituut. Het wordt ongeveer een uurtje warm gehouden. Het merk heeft ook bijzondere poeders beschikbaar om na de epilatie op de wenkbrauwen te doen. Omdat de producten op minerale basis zijn, kunnen ze gebruikt worden op de gevoelige geëpileerde huid. We kregen de volledige behandeling te zien en stiekem had ik graag in de try-out stoel gelegen. De wenkbrauwen zagen er prachtig uit.


Kissed by Mii 
Met 'kissed' wordt er 'sunkissed' bedoeld. Zo wordt er door vals te spelen een mooi natuurlijk bruin kleurtje gezorgd. Toch heb ik weinig ervaring met soortgelijke producten omdat ik bang ben voor mijn tere witte huidje. Als demo kregen we een volledige spray tanning te zien. Het echte eindresultaat bleef uit, want de werking van de producten schiet pas doorheen het wachten in gang. De tan blijft ongeveer een zestal dagen zitten, mits een goede voorbereiding en nazorg. Scrubben voordat het aangebracht worden en de huid goed hydrateren is een must. 


Als je meer wil weten over het merk en de verkooppunten over België en Nederland verwijs ik graag door naar de website van Mii.

Kende jij het merk al? Wil je meer info over een product? Laat het dan hieronder weten.