woensdag 11 november 2015

De beauty items die mij, mijzelf doen voelen

Vele bloggers kakelen over een statement look, maar wat is dat dan precies? Het gaat erom dat er bijzondere eigenschappen van een product gebruikt worden om je gezicht te vormen. Zo gaat de ene ontzettend veel shapen, terwijl de andere al tevreden is met een lik mascara en een winged eyeliner. Ook ik heb een aantal producten die mij, mijzelf maken.


Als het om een doordeweekse werkdag zou gaan, zou ik hier enkel een lik mascara en licht aangebrachte BB-cream moeten plaatsen. Voor een bijzondere gelegenheid ziet dat er een beetje anders uit. Niet dat ik helemaal gek ga doen, want het is de bedoeling dat je mij herkent onder de 'camouflage'. Het is niet de eerste keer dat ik vertel dat make-up (voor mij) vooral de natuurlijke schoonheid moet helpen en niet verdoezelen.

Oogschaduw - Een romantisch kleurtje bruin tot roze. 

Mascara - Ik heb van nature lange wimpers, dus hoef ik geen verlengende mascara te gebruiken. Zolang het mijn wimpers maar intens zwart maakt en een lichte krul erin zet, ben ik heel tevreden.

Eyeliner - Met vettige oogleden is het niet evident om een eyeliner te vinden. Toch doet de waterproof liner van Catrice het prima. Deze zet ik zo dicht mogelijk aan tegen mijn wimpers. Ik zet geen wing.

Foundation - Geen

BB-cream - Deze zet ik licht aan of enkel onder mijn ogen. Zo werk ik de blauwe kleur onder mijn ogen weg. Heel dik zet ik deze niet, want het blauw blijft er altijd door schijnen. Blijkbaar is dit ook deel van mijzelf.

Blush - Een nude of peach kleurtje voor een natuurlijke blos.

Bronzer - Geen

Shaping - Een goed gepigmenteerd kleurtje bruin dat ik gebruik om mijn jeukbeenderen aan te zetten -ze zien er goed uit, dus mogen in de verf staan-. Met de restjes op mijn kwast ga ik nog eens over mijn voorhoofd, net onder de haarlijn om mijn gezicht langer te doen lijken.

Lipstick - Een nude glossje of natuurlijke lipstick kleur.

Nagellak - Een nude kleurtje dat de nagels gezond doet ogen.

Parfum - Hoe zoeter en romantischer, hoe beter.

Wat maakt jou, jezelf?
© Laupropos | All rights reserved.