Echt weer om met blote benen rond te lopen is het nog niet, maar een koud seizoen is zeker geen excuus om geen gladde benen te hebben. Zeker als je weet dat er duizenden methodes op de markt bestaan om in no time verlost te zijn van die haartjes, net zoals het epileren.Er wordt gezegd dat haar verwijderen met een epilator pijn doet, maar of dat ook echt zo is. De vele verhalen zorgden ervoor dat ik het niet eens durfde proberen. Deze epilator is verkrijgbaar in drie versies, maar deze trok mij het meeste aan doordat hij onder water werkt. De poriën (huid) trekt door het warme water open, waardoor het verwijderen van de haartjes wat pijnlozer verloopt. Intussen is het scheren met een mesje onder de douche zo'n routine geworden dat het moeilijk werd om een nieuwe weg in te slaan. Omdat ik maar al te goed weet dat de stap niet evident is, zet ik even alle voordelen van het epileren op een rijtje:

- Het haar wordt verwijderd vanaf de wortel, dus blijft veel langer weg
- Weg met plakkerige troep (mocht je gebruik maken van harsen)
- Goedkoper op lange termijn (scheermesjes vallen weg)
- Minst tijdrovend
- Verwijdert zelfs de kleinste haartjes
- Het kan onder de douche of in bad

In de doos zit: een snoer, een borsteltje en een handleiding. Het apparaat is opgeladen in ongeveer een uurtje en kan daarna een halfuur haar werk doen zonder snoer. De anti slip bij de knop werkt ideaal onder de douche. Zo heb je het apparaat stevig vast en kunnen er geen ongelukjes gebeuren. Het apparaat heeft twee snelheden die je met een simpele druk kan bekomen. Zelf vond ik stand 2  (de snelste stand) het fijnste werken. Zo worden er meteen heel wat haartjes verwijderd op een snel tempo.

Het eerste gevoel is erg wennen. Verwacht maar niet dat duizenden engeltjes je billen zullen kussen, maar na een tijdje valt het erg mee. De huid went er ook wat meer aan als je de Silk épil vaker gebruikt. Mocht er bij het eerste gebruik wat roodheid, bultjes... zijn is dat normaal. Zorg er zeker voor dat de huid zuiver is en vrij van olie, butters, enzovoort.


Ook het reinigen verloopt vlot. De kop is makkelijk te verwijderen zodat haartjes geen kans krijgen om zich te verstoppen in het apparaat. Mocht je het apparaat droog gebruiken, is het borsteltje erg handig. Onder de douche spoelt het water het meeste vuil weg.


Even wennen, maar doorzetters winnen altijd. Intussen is de Silk-épil 5 standaard geworden onder de douche (om de zoveel tijd). Het gaat snel, doet even op de tandjes bijten, maar zorgt voor zijdezachte benen. Kom dus maar op met die jurkjes, rokjes en korte broeken, maar ook in een lange broek lopen we er piekfijn bij.

Hoe onthaar jij de benen?