Een grote hype van het moment moet het kleurtje Candy Yum Yum zijn door het grote succes van vlogster Croco Jill. Zij noemt haar een grote liefhebster van het felle kleurtje. Toen ik het zelf ging bekijken bij MAC was het iets te flashy en mogelijk iets wat ik nooit zou dragen. Toch werd dat een ander verhaal door een bezoekje aan Hema.


Ik moet toegeven dat ik niet eerder aandacht schonk aan de lipsticks van Hema. Ik liep er wel eens eerder voorbij, maar daar bleef het bij. Na een dagje hard werken, besloot ik een Hema binnen te stappen en neusde even rond tussen de make-upjes. Een vaag opvallend kleurtje in nummer 33 trok de aandacht, dus besloot ik de huls even te openen. Een barbie paarsachtig roze kwam tevoorschijn die net iets teveel naar de eerder gespotte Candy Yum Yum neigde.

Gezien MAC een stuk duurder is, wilde ik het niet wagen om een lipstick in de stash te krijgen die ik niet zou gebruiken, maar gezien het exemplaar van Hema een stuk goedkoper is, is het verlies minder groot. Ik stapte (er mega snel) mee naar de kassa en rekende af. 


Ik besloot het gewoon te proberen. Als het kleurtje mij niet stond, was het gewoon leuk om het geprobeerd te hebben. De lipstick voelt zacht en hydraterend op de lippen - dat zelfs voor mijn extreem droge lippen. Een drankje of etentje overleeft het kleurtje niet, maar door even bij te stiften is het zo gefixed. Volgende swatch maakt duidelijk dat het om een zeer gepigmenteerde (en zeer felle) lipstick gaat. Eentje voor durvers en die heel toevallig enorm bij mijn koele huidtype en blonde haarkleur staat.Barbie of toch niet? Ik ben een enorme fan geworden van de kleur en vind het een saaie outfit meteen opfleuren. Zo heb ik hem het voorbije weekend de hele tijd op gehad. Geen kleurtje voor dagelijks gebruik, zeker niet in mijn werkbranche, maar wel voor de vrije tijd. Wetende dat een MAC lipstick €20 is en deze €3,50 is, voel je het verschil vooral in de portemonnee. Misschien blijft MAC een stukje langer op de lippen zitten, maar qua hydratatie en zachtheid zijn ze ongeveer gelijk. Ook de geur van beide lipsticks is anders, maar bij beiden aanwezig.Mocht je niet helemaal zeker zijn of de kleur bij je past, kan je eerst voor een Hema exemplaar gaan om later over te schakelen op de duurdere variant. Toch ben ik erg verrast door de werking van de Hema lipstick en zou deze in alle eerlijkheid niet meteen willen wisselen voor een echte candy yum yum.

Dat de lipsticks erg op elkaar lijken, moet puur toeval zijn. Stiekem wel een toevalletje waar ik erg gelukkig van word. Deze lipstick zit in de standaard collectie van Hema.

Hema
Lipstick in 33 - € 3,50-

Durf jij dit kleurtje aan?