Jullie hebben vast al eens gehoord dat je regelmatig je kwasten moet wassen. De meeste kwasten gebruik je dagelijks waardoor er heel wat vuil, bacteriën...in terecht komen. Die bacteriën zorgen op hun beurt voor een onzuivere huid en zo gaat de cirkel maar door. Nu is het wassen van kwasten wel geen extreem leuk klusje, dus hoopte ik dat deze cleaning mat zou helpen.


Ik blijf erbij dat een goede make-up look door de helft wordt bepaald door de kwaliteit van de kwasten. Zo heb ik al een mooie verzameling van verschillende merken en verschillende prijzen. Gezien ze een leven mee kunnen gaan, mits een goede verzorging, is het nodig om ze wekelijks een sopje te geven. Dat sopje kan op allerlei manieren ontstaan. Zo maakte ik een hele tijd terug een filmpje waarin ik ging kwasten wassen. Die methode begon wat oubollig te worden, dus ik ging op zoek naar iets nieuws. Ik had al veel goede klanken gehoord over de Sigma Brush Cleaning Mat, maar vond hem net iets te duur. Door een bestelling op BuyInCoins te doen vond ik een dupe, dat later een fake bleek te zijn. Let dus op... er staat Sigma op mijn mat, maar dat zou eigenlijk niet mogen.

Tips om je kwasten te wassen
- Was je kwasten wekelijks.
- Gebruik een bijzondere kwastenreiniger. Ook babyshampoo is een optie!
- Wees voorzichtig tijdens het wassen zodat er geen haartjes loskomen.
- Buig je kwasten een beetje in vorm terwijl ze nog nat zijn. Daarna kan je ze drogen.
- Laat je kwasten nooit rechtopstaand drogen. Anders druipt het overgebleven water naar beneden waardoor de lijm loskomt. Je legt ze beter neer.
- Vergeet niet je handvatten te reinigen. Dat kan met 70% gedenatureerde alcohol.


Een Spa voor je kwasten klinkt helemaal niet verkeerd. Het klinkt alsof ze de nodige zachte verzorging zullen krijgen die ze altijd moesten hebben. De mat heeft in totaal zeven verschillende texturen: Wash Eyes, Wash Face, Rinse Eyes, Rinse Face en Refine, Refine Plus Eyes en Refine Plus Face delen. Met afmetingen 38,50 x 25 cm is het ideaal voor in de wastafel te doen. Handige zuignapjes aan de achterkant zorgen ervoor dat hij stevig vast zit tijdens het gebruik.

Ik deed eerst de stop van de wastafel toe en liep wat lauwwarm water lopen. Shampoo voor de kwasten bestaat in alle vormen, maar zelf gebruik ik het liefst mijn Beautycleanser die ik ooit bij mijn beautyblender kreeg. Mocht je die niet in huis hebben raad ik babyshampoo of de brush cleanser van Hema aan.


Het was even zoeken welk gedeelte van de mat past bij een bepaalde kwast. Ik lette persoonlijk niet erg op de namen op de mat zelf, maar bekeek vooral op welk stukje de kwasten het schoonst werden. Ik moest mijzelf ook vaak op de vingers tikken om niet te hard te duwen op de kwasten en toch nog mijn tijd te nemen door zachtjes ronde bewegingen te maken. 

Tijdens het wassen is het vaak nodig om de mat zelf eens zuiver te spoelen met lauwwarm water, want het sopje dat je krijgt kruipt snel in de groeven. Het water trekt ook niet meteen weg doordat de mat op de afvoer ligt, dus het is nodig om de mat weg te trekken en zo grondig af te spoelen. Naast dat minpuntje heb ik weinig negatiefs te zeggen over deze tool. Je kwasten worden heel snel schoon en de groeven nemen heel snel vuil op. Ook zorgt het ervoor dat de shampoo snel gaat schuimen, dus de kwasten even afspoelen na het wassen is een must.


Al heel snel waren mijn kwasten gewassen en zien ze er weer zoals nieuw uit. Na het wassen drukte ik ze nog even in vorm en legde ik ze te drogen. Na enkele uren waren ze weer klaar voor gebruik. Zalig om propere kwasten te gebruiken.


De Brush Spa Claning mat is een zeer handige tool om kwasten mee proper te maken. Hij haalt heel snel heel wat vuil uit de kwast en dat is wat ik wil: snel en efficiënt. Of ik de volle prijs zou betalen voor zo'n mat, dat niet, maar gezien deze fake versie ook goed zijn werk doet, heb ik volgens mij een juiste gok gewaagd. Helaas kan ik niet vergelijken met een echte Sigma mat, maar volgens mij heeft vriendjelief Google heel wat reviews voor jullie klaarstaan.

BuyinCoins
Brush Spa Cleaning Mat - €7,99