dinsdag 1 maart 2016

Vijf dure bloggers lessen

Volgend artikel beschrijft vijf lessen die ik kreeg doorheen mijn vijf (korte) bloggersjaren. Dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak over het omgaan met mensen, het ondernemen, het leren liefhebben, enzovoort.


Eigen (durf)kweek
Sociaal, ja, maar een durver? Nee. Ik weet nog hoe nerveus ik was toen de eerste samenwerking met een bedrijf van start ging. Ook het leren stappen naar onbekende mensen, er zelfzeker staan ... is gegroeid. Het blijft wel een groeiproces. Zelfzekerheid komt immers met de jaren (en de ervaring).

Jezelf leren waarderen
Geloof het of niet, maar ik heb er lang over gedaan om mijzelf graag te zien. Waarom verdien ik iets, waarom ziet iemand waarde in mij als persoon en waarom ziet een bedrijf waarde in mijn blog? Ik snapte het niet zo goed. Doorheen de jaren heb ik moeten leren beseffen dat ik wel degelijk iets waard ben en personen voor mij en mijn werk openstaan.

Omgaan met soorten mensen
Ik ben kleuterjuf en ga om met leerkrachten, ouders, kinderen... Ik ben blogger en ga om met medebloggers, bedrijven en PR. Wat een geluk heb ik om deze verschillende takken van zo dichtbij mee te maken. Als het puntje bij paaltje komt: "We zijn allemaal mensen." Komt daar nog eens de wijze les van de 'vrienden voor het leven' bij. Bloggers zijn mensen die dezelfde passie delen, dus klikt het meestal meteen.

Investeren
Het valt maar te zien hoe ver je wilt gaan met je blog, maar mocht ik deze wijze les vroeger gekregen hebben, had ik er zeker iets mee gedaan. Investeer in je blog, koop degelijke materialen en ga winkelen in shops waar jij je goed bij voelt (ook al gaat het om iets duurdere materialen). Investeer kostbare tijd in iets wat je graag doet. Ga voor wat je staat.

Ondernemen
Nog niet zo heel lang geleden las ik een artikel over jonge ondernemers. Vaak raken ze te snel uitgeblust of gaat hun waanidee niet snel genoeg vooruit. Gezien ik mijn onderneming, het bloggen, op zo'n laag hobby-pitje gehouden heb, mij er op eigen tempo heb laten inrollen... krijg ik enkel meer en meer zin om verder te doen. Bloggers zijn best goede ondernemers, hangen vast aan de media van vandaag en blijven toch erg persoonlijk. Ik zou net de kleine ondernemer naast jouw deur kunnen zijn.

Gezien het nationale complimenten dag is wilde ik jullie nog even feliciteren voor jullie harde werk dat jullie dagelijks leveren. Intussen zie je er alweer zo mooi uit. Je moet het maar kunnen!
© Laupropos | All rights reserved.