Een scheermes is een gadget waar ik niet zonder mee kan. Elke dag zitten er wel ergens ongewenste haartjes die je liever kwijt dan rijk bent. Steeds opnieuw komt Gilette af met een vernieuwend idee om hun mesjes en de wijze waarop hun product werkt te verbeteren. Een simpel (flex)bolletje zou deze keer de vernieuwende factor zijn, dus of deze ook goed werkt, vertel ik in dit review.


Venus - Omdat iedere vrouw anders is en haar eigen manier van bewegen heeft, creëerde Venus Venus Swirl, het scheermes dat in staat is om alle lijnen en vormen van het vrouwenlichaam te volgen. Dit nieuwe scheermes werd ontwikkeld door vrouwen voor vrouwen en maakt gebruik van een unieke technologie die specifiek werd uitgevonden om tegemoet te komen aan vrouwen die in hun dagelijkse beautyroutine nood hebben aan een goed scheermes. 


Bij de aankoop van het scheermes krijg je het handvat en het mesje zelf. Persoonlijk vind ik het erg goed dat het mesje afgesloten is, want dat is extra hygiënisch. Met een simpele klik heb je ze aan elkaar vast gemaakt. Als het mesje bot begint te worden, vervang je het snel door de oude eruit te klikken en de nieuwe erin te doen. Belangrijk is om dit klusje niet uit te stellen, want met een bot mesje kan je de huid beschadigen.


Scheren doe ik altijd onder de douche omdat de huid dan glad is en het scheermesje makkelijk over de huid glijdt. De Venus Swirl gebruik ik niet enkel onder de douche, maar ook erbuiten omdat het meteen heel wat haartjes meeneemt zonder de huid te beschadigen. De flexball kantelt licht naar links en rechts. Zo gaan de mesjes makkelijk over het lichaam zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Het volgt wel degelijk de contouren van het lichaam waardoor de kans dat je jezelf snijdt miniem wordt. De huid voelt na het scheren ook extra zacht door de hydraterende MoistureGlide-serum wat je boven en onderaan het scheermesje ziet (lila deeltje).

Gezien ik nog steeds grote fan ben van mijn eerdere Gilette Venus Snap scheermesje besloot ik een compromis te maken. Het kleine mesje is ideaal om mee te nemen, dus ook ideaal voor een weekendje weg. De Gilette Venus Swirl gebruik ik thuis.


Als een grote fan van het nieuwe scheermes n de flexball die het bevat, raad ik het ten zeerste aan. Dit product past bij iedereen, gezien het zich aanpast aan het lichaam. Daarnaast kan je ook weer pronken met zijdezachte benen bij mooi weer. Mooi meegenomen nu het zonnetje zich steeds meer en meer laat tonen.

Beschikbaar bij drogisten en supermarkten
Venus Swirl-scheermes - € 16, 99-
Venus Swirl-mesjes (3 stuks) - € 18,49-