Een tijdje terug kocht ik twee paletten van I Heart make-up met een wel hele bijzondere vormgeving. Voor zoetebekjes, maar ook voor liefhebbers van make-up, zijn de Chocolate palettes een must voor de stash. Ook ik dacht er zo over toen ik de donkerbruine en witte variant kocht en besloot er geen review over te doen, want iedereen had dat intussen al gedaan. Die mening moet ik toch herzien. Het is namelijk een erg grote favoriet geworden die niet mocht ontbreken op de blog.


Een tijdje terug waren de chocolate paletten te vinden bij Kruidvat. Ik hoorde enkele bloggers vertellen dat ze er weer te vinden zijn, maar dat geldt enkel voor de Nederlandse collega’s. In België kan je ze af en toe in het Kruidvat vinden of op online webshops.


De verpakking van het palette is niet erg bijzonder. Een kartonnen doos met de kleuren op de achterkant gedrukt. Door een plastic folie kan je zien welke kleuren het palette heeft.


In totaal zijn er 16 verschillende kleuren in het palette. Als je weet dat het product €9,99- kost, weet je dat de per oogschaduw 0,62 cent zou betalen. Elke oogschaduw heeft een eigen naam die je bedrukt op de plastic folie ziet staan. Deze kleuren zijn: White Light, Don’t Let Go, Break Me Up, Consume Me, All is Lost, Lick Me, Fool’s Gold, One More Bar, Devour Me, Tear the Wrapper, Love You to Death, Pray for Me, Dipped, Tease Me, Set Me Free en Bring Down Angels.


De swatches die ik nam zijn door één keer erdoorheen te wrijven. Het pigment is duidelijk intens. Doordat de oogschaduw erg zacht is, had ik af en toe last van gruis tijdens het maken van een ooglook. Aftappen van de kwast hielp om het gruis te beperken. De oogschaduw behoudt haar kleur tijdens het blenden.

Eerste rij: White Light, Don’t Let Go, Break Me Up, Consume Me, All is Lost.

Tweede rij: Lick Me, Fool’s Gold, One More Bar, Devour Me, Tear the Wrapper, Love You to Death.

Derde rij: Pray for Me, Dipped, Tease Me, Set Me Free en Bring Down Angels.

Highlighters voor op het wenkbrauwbot, oogschaduw voor in de oogplooi, keuze voor op de oogleden ... alle beschikbare kleuren die je zou kunnen nodig hebben voor een mooie ooglook zitten erin. Dat maakt het palette net zo veelzijdig en een grote favoriet van mij. De kleuren lijken op het eerste zicht erg donker, dat was toch mijn eerste indruk toen ik de kleuren zag, maar ze zijn zo veelzijdig dat je er veel kanten mee op kan. Zowel een lichte look als zware uitgaanslook zijn mogelijk.


De prijs/kwaliteit verhouding van dit product zit helemaal goed. Je krijgt een degelijk stevig palette met veel intens gepigmenteerde kleuren voor een mooie prijs. Enkel de fall-out is wat minder positief, maar er valt nog steeds mee te werken als je de kwast aftikt. Mooie blendbare oogschaduw en een veelzijdigheid aan kleuren.

Kruidvat
I heart Chocolate Make-up Palette - € 9,99-