Wanneer je op een zaterdagochtend aan het keuvelen bent over de winkelstraat en niet op de planning hebt staan om iets te kopen, vind je af en toe een beautyproductje dat het hart sneller doet slaan. Een Sleek rek bij Di Beauty & Care trok de aandacht en al snel stond ik aan de kassa met het Solstice palette waarvan gezegd wordt dat het een must is in de stash van highlighter fans.


De verpakking van Sleek is zoals we het gewend zijn: simpel, strak, zwart en met korte info over de inhoud. Sleek is gekend als een budgetmerk dat voordien enkel in Engeland en online te koop was, maar sinds kort kwam daar verandering in. Je kan namelijk in bijna alle Di beauty & Care winkels een beperkt gamma van het merk vinden: twee highlighter palettes, enkele lipsticks, matte me lip fluids, vier blushes, enzovoort. Het product dat ik meenam is dus het Solstice palette en dient als strobing (= een techniek waarbij je highlighter aanbrengt op de delen waar licht van nature op terecht komt).


Als je het palette uit de doos gaat is er een totaal ander verhaal. Geen mat zwart doosje zoals gewoonlijk, maar een gouden, stevig, kwalitatief palette. Binnenin zit een spiegel en vier grote pannen met highlighters. Het doosje sluit met een magneetsysteem.


De hihglighters zijn extreem gepigmenteerd en hebben een metallic finish waardoor ze enorm gaan glimmen (zie met flits). Je kan zelf de kleur opbouwen naar keuze. Ecliptic is de enige cream kleur in het palette, terwijl de kleuren Hemispher, Subsolar en Equinox van poeder zijn. Persoonlijk vond ik dat Ecliptic het meest subtiele resultaat gaf. Leuk weetje: de highlighters geven geen fall-out af!

Zonder flits

Met flits

Boven: Ecliptic - Hemisphere
Onder: Subsolar - Equinox

De highlighters kunnen apart gebruikt worden zoals bij bovenstaande foto's op de kaaklijn, maar je kan ook de strobing techniek toepassen alle kleuren op een bepaalde plaats toe te passen. Sleek gaf volgende richtlijnen:
Stap 1: Verbeter de wenkbrauwen met highlit Ecliptic op het wenkbrauwbot.
Stap 2: Breng shimmer op het kaakbeen aan met Hemisphere.
Stap 3: Highlight de neusbrug met Subsolar.
Stap 4: Maak de lippen mooier door met Equinox het cupido boogje aan te zetten.

Ik moest grinniken bij volgende foto, want je ziet bijna geen fluit van de highlighter. Mocht je mij in het echt tegen komen, dan zou je wel een duidelijk verschil zien met en zonder highlighter. Ik bracht verschillende de highlighters aan zoals Sleek het voorschreef: het wenkbrauwbot, het kaakbeen, de neusbrug en het tipje van de lippen.

Links: zonder highlight - Rechts: met highlight


Dat ik erg tevreden ben over het palette hoef ik jullie niet meer te zeggen. Daar komt nog eens bij dat het product budget is en je erg veel waar voor je geld krijgt. Met een klein beetje van deze highlighter kom je een eind ver. Zelf had ik geluk om deze in handen te krijgen, want bij de Di Beauty & Care in de stad was dit het laatste exemplaar in de rekken. Ik vrees dat het snel uitverkocht zal zijn, dus begin maar alvast te rennen.


Sleek Solstice Highlighting palette - € 13,99-