Het is altijd jammer als je een uitnodiging krijgt van een Belgisch merk en niet aanwezig kan zijn. Omdat ik een lange arm heb – en die arm blijkbaar reikt tot in Hasselt – nam een lieve vriendin de fakkel op zich. Zij ging het merk Cent Pur Cent ontdekken en deelt het nu met jullie.

Wat is minerale make-up ? 
Make-up gemaakt van mineralen komt uit de natuur. Door stoffen zoals mica, titanium, ijzer,… te verwerken en vermalen krijg je poeders die je dus als make-up kunt gebruiken. Omdat deze make-up lijn natuurlijk is en schadelijke stoffen ontbreken is deze veel beter voor de huid. De poriën verstoppen niet en de kans op acne en een allergische reactie verkleint. Daardoor worden deze anti-allergische producten enkel verkocht in apotheken. Veel minerale lijnen gebruiken wel het mineraal talk in hun producten, maar dat ontbreekt in de Cent Pur Cent producten, want ondanks dat dit een mineraal is, droogt het de huid uit.

Nu het meer technische gedeelte is afgerond, laat ik graag mijn beauty mening spreken: allereerst over de look van de producten. De verpakking vind ik persoonlijk mooi: de minerale lipsticks, eye pencil en liquid foundation/primer zitten in matzwarte verpakkingen die zeer mooi ogen. De mineral blush, foundation of oogschaduw zitten in ronde doorzichtige doosjes met een roségouden dop. Je hierdoor makkelijk zien welke kleur er in het potje zit, maar vooral de afwerking met roségoud vind ik een pluspunt. Dan heb ik nog niet gesproken over de witte borstels met hun roségouden afwerking. Je hoort het al... Ik ben een grote fan van rosé goud. Ik laat de foto's voor zich spreken:
Cent pur Cent bevat een basislijn zonder extravagante kleuren. Daar is bewust voor gekozen alsook het niet te werken met tijdelijke collecties. Alles wat in de collectie zit of later wordt toegevoegd zal er ook in blijven. Op het event probeerde ik de minerale foundation uit en die zag er op het eerste zicht erg goed uit. Het voelde aangenaam op de huid (je voelt hem nauwelijks zitten) en is anders dan standaard foundations (je kunt hem mengen met liquids).We kregen ook een interessante demo te zien en wat mij daar vooral is bijgebleven is de volgende tip: ik heb altijd gehoord als je een poeder gebruikt hebt, mag je nooit meer een liquide foundation hierover doen omdat dit kan vlekken. Bij minerale make-up en vooral bij deze lijn kan dit dus zonder problemen, vooral dankzij het ontbreken van talk. Nadien moet je de liquide substantie wel terug setten met een poeder.

Meer info op Cent pur Cent