Bepaalde producten vind ik zo goed dat ze mijn dagelijkse bakje halen. Met die producten maak ik elke dag een simpele look om naar het werk te gaan of om er toch een beetje degelijk uit te zien op ene zondag. Een manusje van budget en high-end!


Waar ik vroeger totaal geen aandacht aan besteedde, was het vormen van mijn gezicht. Intussen weet ik beter dat een lichte contourkleur, een mooie blos en een highlight op het wenkbrauwbot en binnenste ooghoek het gezicht in vijf minuten leven kan inblazen. Daarvoor gebruik ik Starwonder van MAC (limited edition), Venus van Karaja en My Favourite Tauping van Essence (die eigenlijk een oogschaduw is). If it works, it fits. Ofzoiets. Als ik nog zin heb in extra gloed op de wangen, cupidoboog en op de neusbrug kies ik resoluut voor het Sleek Solstice palette.


Ik mag dan wel een vrij egaal huidje hebben, gebruik ik toch een likje foundation. Vaak is dat op mijn kin, mijn neusvleugels en onder mijn ogen om het blauw te verdoezelen. Het lichtste budget exemplaar die ik tot nu toe tegenkwam (en die ideaal werk voor droge huidjes) is de Hydrating Foundation van Etos. Als dat nog niet genoeg camoufleert, kies ik voor de Essence all round concealer 16h in de lichtste kleur. Aanbrengen doe ik ofwel met de vingers ofwel met de l'éponge magique van Garancia.

Met mijn lichte wimpers is het nodig om een degelijke mascara te hebben die vooral intens zwart maakt. Ik had moeite met kiezen tussen de Etam Beauty mascara Balconnet de Cils of de Urban Decay Perversion mascara, maar koos toch voor Perversion. Dikke, dichte en vele haartjes zorgen voor het resultaat dat ik wil. De favoriete eyeliner, die heel goed op mijn oogleden blijft zitten, is van Dr. Hauschka, net zoals de Lipstick uit de Dr. Hauschka Comeback Edition lijn. Tot slot teken ik de wenkbrauwen bij met de producten van Eylure voor wenkbrauwen. Doorkammen met een spoolie zorgt voor een natuurlijk resultaat.


De kwasten die ik gebruik komen voornamelijk van Real Techniques. Ik ben van mening dat je goed moet investeren in de kwasten, want met degelijke kwasten, maak je een mooie make-up look. Gezien ik deze al een hele tijd in mijn bezit heb, ben ik toch op zoek naar wat vernieuwing. Als testpersoon ben ik maar al te graag bezig met het testen van nieuwe producten, dus ook kwasten. Naast Real Techniques heb ik ook nog een Ebay kwast (merkloos) die ik gebruik voor het aanbrengen van de concealer. Deze blendt hij door zijn dichte, vele haartjes makkelijk uit.


Welke producten gebruik jij dagelijks?