Mijn tante vertelde mij vroeger dat een knappe vrouw aan drie dingen lijdt: pijn (door de oncomfortabele, maar mooie schoenen), kou (door de te korte jurkjes) en honger (omdat je slank moet zijn). Blijkbaar faalde ik in alle delen want ik duffel mij meestal in een dekentje en makkelijke truien, kan niet "neen" zeggen tegen een koekje en loop op de meest comfortabele schoenen. Gelukkig dat classy, hip en comfortabel niet meer ver weg van elkaar liggen.


Over FitFlop - In 2006 kwamen de eerste FitFlop slippers op de markt. Oprichtster Marcia Kilgore wilde de meest comfortabele schoenen ter wereld ontwerpen. Twee Britse experts Dr. David Cook en Darren James hielpen haar het Microwobbleboard ontwikkelen. Dat is een laagje tussen de binnen- en buitenzool van de schoen. De drie consistenties zijn: schokabsorberend, ergonomisch en drukverdelend. Zoveel jaren later staat het ergonomisch comfort nog steeds centraal bij het merk en zijn er naast slippers ook sandalen, ballerina's, pantoffels en trendy schoenen te vinden.


Het assortiment mag dan wel vooral bekend staan voor haar slippers, toch is er nog een ruime keuze in schoenen. Dat telt ook voor de mannen. Zelf werd ik vooral aangetrokken tot blauwe schoenen met een fijne print en witte toppen. Ik kon al meteen bedenken welke outfits deze schoen zouden passen en hoeveel kanten ik ermee op kon. Dan bedacht ik mij hoe comfortabel deze zouden zijn voor het werk, hoe hip ze er intussen uit zouden zien en voor ik het wist had ik ze in huis. Ik koos de F-POP Canvas Oxford shoes en kon meteen mijn maatje 38 regelen. Sommige schoenen zijn uiteindelijk groter of kleiner dan de voorgeschreven maat, maar in dit geval is de maat zoals voorgeschreven perfect passend. Mocht je een halve maat hebben (bijvoorbeeld 38.5), dan is dat geen probleem, want ook die kan je aanklikken.Zelf heb ik het geluk geen zwakke rug/spieren te hebben en te beschikken over twee sterke voetjes. Omdat ik mijn voeten vaak net iets te hard laat afzien, zonder dat ik het besef, is deze schoen ideaal. Zo heb ik vaak pijn na een dag wandelen, maar met deze schoenen was dat niet het geval. Voeten heb je immers voor het hele leven en een verkwikkend voetbadje met de nodige verzorgende producten doet wonderen, maar degelijke schoenen zorgen pas echt voor gezonde voeten. Naast een degelijke zool gaat het ook om een mooi afgewerkt schoentje. 


Wat ben ik blij met deze schoenen en wat zitten ze comfortabel. Ideaal voor het werk, maar ook op een vrije dag had ik deze snel aan mijn voeten. Dit paar is vooral ideaal op warmere dagen en kan een outfit meteen wat opfleuren. Dat jullie nog een outfit post mogen verwachten is zeker. Nog even geduld, want ik wacht -net zoals jullie- op mooi weer voor de meest zomerachtige foto's!

Mocht je deze schoenen zelf eens willen passen of aankopen dan kan je terecht bij online winkels zoals Original Brands of bij schoenenspeciaalzaken.

F-POP Canvas Oxford shoes - € 120,00-