Het aanbrengen van Make-up gaat duizend keer makkelijker als je daar de juiste tools voor hebt, maar welke tools zijn nu de must have in de badkamer of beautyspot? 


Dagelijks trim ik mijn wenkbrauwen bij met een pincet. Een werkje dat wat tijd in beslag neemt, dus zocht ik naar iets sneller. Toen ik de Braun Facial Epilation mocht uitproberen, kreeg ik in een wip het resultaat wat ik wilde. Het is even op de tandjes bijten omdat het apparaat de wenkbrauwhaartjes snel uittrekken, maar je hebt wel een heel zacht resultaat.


De helft van het werk voor een goede ooglook wordt gecreëerd door degelijke kwasten. Go to kwasten voor mij zijn: een blendingkwast, dunne kwast om de buitenste ooghoek aan te zetten, blushkwast en eyelinerkwast. Goede merken die ik hiervoor aanraad zijn boozyshop cosmetics, zoeva, real techniques en Kiko.


Ik kan erg genieten van het doen van mijn make-up, maar met één ding blijf ik problemen hebben: het zetten van de perfecte wing. Het grootste deel omdat ik daar geen geduld voor heb, maar vooral omdat ik met één oog minder zie dan met het andere. Een handig hulpmiddeltje daarvoor is een visitekaartje. Je zet het op de plaats waar de wing moet komen, trekt een lijntje en vult het op. Een handige gadget die velen missen in hun dagelijkse make-up tasje.


Naast kwasten is ook een tool die foundation op een egale (en snelle) manier aanbrengt handig. Momenteel zweer ik bij de beautyblender of l'éponge Magique Garancia, maar ook een mini versie doet haar werk prima. De gele spons is een kleine variant van het bekende eitje dat ideaal is om kleine plekjes af te dekken met concealer. Deze kon ik heel goedkoop op de kop tikken bij BornPrettyStore.com.


Welke tools zijn voor jou onmisbaar tijdens de verzorging of het make-uppen?