Twee gloednieuwe producten van Nivea die zowel je haar als je huid zijdezacht moeten maken en verzorgen. Vele bezoekers van Dresses and Daisies stonden te popelen, dat merk ik toch aan de eerdere berichtjes, voor een review van deze producten. Bij deze is het tijd om ze uit de doeken te doen.


Silk Mousse
Het nieuwe douchegamma telt drie varianten: creme care, creme smooth en creme soft. Wie eerder met mousses heeft gewerkt, weet dat ze een donzige en luchtige structuur hebben die intussen ook erg zacht aanvoelt. Hier is het hoofdingrediënt Zijde Extract dat gekend staat voor haar hydraterende en gladmakende eigenschappen.


De drie geuren zijn zeer gelijkaardig. Mocht je twijfelen welke geur het best bij je eisen past, raad ik aan om het scratch hulpmiddeltje te gebruiken. Gewoon even krabben en ruiken om te weten over welke het geur het gaat.

Creme Soft: een lichte mousse met amandelolie (voor een zachte en soepele huid). Deze dient eerder voor de droge huidjes die extra verzorging en hydratatie nodig hebben.
Creme Smooth: met een formule op basis van het zijde extract heeft deze ook een bloemenparfum in zich. Deze leunt naar mijn mening tussen de Soft en Care in.
Creme Care: verrijkt met befaamde oliën zoals hydraterend Eucerit. Deze geur leunt het meeste aan bij de geur van de originele blauwe Nivea pot, dus mijn grote favoriet van de drie.


Door een keer stevig te drukken op de dop krijg je heel wat product. Hiermee kan je makkelijk je hele lichaam wassen. Bij het uitwrijven mis ik toch wat de komst van schuim - dat vind ik persoonlijk een fijn extraatje. Het product voelt zacht aan op de huid en laat een glad huidje achter na het afspoelen. Ik gebruik deze mousse wel niet dagelijks gezien mijn extreem gevoelige huid, maar door af te wisselen met een olie en deze mousse ondervond ik geen problemen inzake huidirritaties of droogte.Hairmilk Shampoo & Conditioner
Het Hairmilk gamma dient voor droog en verzwakt haar. Het herstelt en geeft een intense verzorging. Nivea belooft glanzend en soepel haar vol vitaliteit. Door melkproteïnen, macadamia olie en eucerit te combineren ontstaat deze bijzondere formule.


De textuur van de producten verschillen enorm. De shampoo is vrij loperig en zacht, terwijl de conditioner erg dik is. De herstellende werking van het product is zeker te voelen na het aanbrengen. Ik merkte meteen dat mijn haar klitvrij werd door de conditioner aan te brengen en dit zonder het vet te maken. Mijn droge haren voelden na het wassen licht, luchtig en zacht. Ik bereikte vooral veel positief resultaat door de conditioner. Het glanzend en soepel gedeelde kan ik zeker beamen. Verder voelde mijn hoofdhuid niet droog aan, wat met andere producten wel kan gebeuren.


Ik ben heel erg te spreken over de nieuwe producten van Nivea. Ze kunnen gebruikt worden door allerlei soorten huid- en haartypes en geven naast hun hydraterende en verzorgende functie ook een geweldige geur af. Ook de scratch functie vind ik hygiënisch werken en geeft een duidelijk beeld van de aankoop. Van mij mogen er gerust meer merken die kant op gaan. Vooral de conditioner is op weg om een grote favoriet te worden.

Beschikbaar in grootdistributie
Nivea Silk Mousse - € 3,99-

Exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Colruyt vanaf juli 2016
Nivea Hairmilk verzorgende Shampoo (250 ml) - € 3,39-
Nivea Hairmilk verzorgende Conditioner (200ml) - € 3,39-