Reizen zorgt ervoor dat je naast genieten ook aan veel moet denken. Ik deel vijf mini tips die mij helpen een fijne vakantie te hebben!

“Op citytrip heb ik standaard een boek mee.”

Neem zo weinig mogelijk geld mee
Zelf heb ik nooit geld op zak – op een paar klutters na – en betaal alles met mijn kaart. Neem enkel het nodige in de portemonnee mee om rampscenario’s te vermijden. Laat belangrijke dingen op de hotelkamer en steek een kopie in de handtas.

Smeer je in
Iets waar ik mijzelf op betrap: het insmeren. Er zijn genoeg mini versies, rollers ... beschikbaar op de markt.

100% bereikbaar
Er zou maar iets moeten gebeuren terwijl je aan het wandelen bent. Zo kan je telefoon makkelijk de grond opdonderen tijdens het nemen van een foto, dus is het mooi meegenomen om een degelijk hoesje zoals een Samsung Galaxy S6 Edge Plus hoesje te hebben. Ook als je jezelf bezeert is het nodig om een noodnummer te hebben. Tot slot zorg je ervoor dat je GSM altijd opgeladen is. Met de technologie van vandaag is het niet nodig om een stopcontact in de buurt te hebben en kan je gebruik maken van een Draadloze oplader.

iPad of computer voor ’s avonds
Je bent dan wel op reis, maar hoe gaat het op het thuisfront? Zelf vind ik het een must om dagelijks (al is het maar één keer per dag) mails te lezen om up to date te blijven. Ook korte Skypesessies met een stevige hoes als bescherming zoals de MacBook Air 13 inch hoes eromheen. Deze kan je gerust achterlaten op de hotelkamer in een brandkast. 

Boeken als bezighoud
Het genieten van de omgeving is het belangrijkste, maar als je –net als ik- het liefst iets om handen hebt, kan je een boek meenemen. Er bestaan mini exemplaren om geen zware tas te hebben.


Nu ben ik best benieuwd... Hebben julie ook al zin om een vakantie te boeken?