"Hé, waarom doe jij eerst je oogmake-up voor je foundation aanbrengt?", vroeg ik aan een goede vriendin. Gezien haar oogschaduw korrelig is, kan het haar foundation vuil maken. Een degelijke verklaring, lijkt me. Het inspireerde mij om eens mijn routine op volgorde te zetten.


1. Skincare - De skincare breng ik op voor het tandenpoetsen. Zo krijgen de producten de tijd om in mijn huid te dringen en het te voeden. Extreem hydraterende producten zijn voor mijn droge velletje een must.

2. Primer + foundation - Meestal skip ik primer en leg ik daarna een heel dun laagje foundation aan met een spons of buffing kwast.

3. Concealer - Een must op onzuivere plekjes en onder mijn ogen. Hiervoor gebruik ik graag een concealer buffing kwast.

4. Contour + blusher - Mijn contour, bronzer en blush breng ik na elkaar aan. Alle gebruikte producten zijn in poedervorm. Mocht ik eens zin hebben om een crème product te gebruiken, kan dat, want hier kunnen producten nog versmelten met elkaar.

5. Highlighter - Op de jeukbeenderen, neusbrug en cupido boogje met een tapered kwast.

6. Brows - Ik vul de wenkbrauwen in met een poeder. Blenden doe ik met een spoolie die meestal standaard op een wenkbrauwpotlood zit.

7. Powder - Poeder liet ik meestal opzij staan, maar ik ben het steeds meer gaan waarderen. Make-up blijft langer zitten en zorgt ervoor dat je niet gaat glimmen.

8. Primer - Voor de oogleden een must als je niet wilt dat het van de oogleden glijdt.

9. Oogschaduw - Hier kan je kleurtjes kiezen en combineren. De sleutel tot een goede ooglook is: blenden, blenden, blenden!

10. Eyeliner + mascara - Deze twee maken een ooglook helemaal áf!

11. Fixing spray - Deze zorgt ervoor dat je make-up verfrist en dat het langer blijft zitten.

12. Lips - Fluid lipstick, lip cream, lipstick... Noem maar op.

Hoe ziet jouw volgorde eruit?