Geweldig die zomer: zon, veel ijsjes, een waterplas.... met de nodige muggen en plakkende handjes tot gevolg. Wat ben ik blij dat ik deze zomerse redders bij mij had.


Picasol Sun- & Insect protect (SPF 50) - Het is niet fijn om tijdens een romantische picknick op een ongalante manier de muggen weg te slaan of plots weg te vluchten voor iets wat lijkt op een wesp. Je date zal je meteen gaan zien als een slechte dierenvriend. Om dat scenario te vermijden is er een simpele oplossing: een zonnecrème die intussen ook tegen bijtende-/stekende insecten beschermt. Sterker nog... de formule blijkt actief tegen teken en wespen te zijn! Dit product is een echte life (&date) saver.

Bite Away - Als je 's nachts geniet van een schoonheidsslaapje is het moeilijk om tegelijk ook muggen te jagen. Als ik gebeten wordt is dat altijd 'snachts en ben ik altijd de persoon die de volle lading kreeg. Mijn huid reageert altijd op de hevigste manieren op zo'n steek, dus is een behandeling nodig. Bite Away is een electronisch apparaat dat zorgt voor de externe behandeling van insectenbeten & steken van o.a. muggen, wespen, bijen, dazen alsook pijn en irritatie n.a.l.v. brandnetels of kwallen. Door warmte op de pijnlijke plaats te zetten, verdwijnt de pijn/jeuk... na een aantal minuten. Alweer... een lifesaver!Dou My Hands - Personen die mijn eerdere artikel over de Dou My Hands lazen, weten dat ik erg positief was. Plakkende handjes zijn nooit ideaal, zowel voor volwassenen als kindjes. Daarom dat ik graag een flesje standaard in mijn handtas heb zitten en ook in mijn klas kan je er eentje vinden. Mijn exemplaar is geurloos en is ook te verkrijgen in een gember- en vanille geur.

Al deze producten zijn te koop bij de apotheek
Bite-away is ook online te verkrijgen