zondag 14 augustus 2016

Tijd maken voor dingen naast het werk

Gezien het stilletjes aan september wordt, is het weer tijd om alles voor de klas op punt te zetten. Toch is het tijdens het werken ook belangrijk om tijd te vinden voor persoonlijke hobby's en blij te zijn om hoe het leven draait. Die kleine dingen.


Lezen - Ik kan er enorm van genieten om mij te verdiepen in een boek. Dit kan zowel een verhaal zijn - heerlijk om dat verhaal in je hoofd vorm te geven - maar kan ook een informatief boek zijn. Meestal gaan die boeken dan over de ontwikkeling van kinderen of tips over bloggen.

Schilderen -  Alle acrylverf die ik maar kan vinden zet ik bij elkaar. Ik schilder op grote stukken papier of op voorbedachte spullen. Zo beschilder ik momenteel het liefst telefoon hoesjes. Ik wil ook nog ooit eens een paar schoenen 'bekladden', maar momenteel heb ik dat perfecte paar (en de geschikte verf) nog niet gevonden.

Mijzelf op de eerste plaats - Dit is maar half correct. Natuurlijk komen mensen die mij dierbaar zijn, mijn job, kinderen ... op de eerste plaats, maar in de vrije tijd is het even voor mij. Dan probeer ik te genieten van de zaligste eenvoudige dingen: een warm bad, een avondje bloggen, plannen ... Daarnaast is het ook belangrijk om voor mijzelf te zorgen. Af en toe die knop op pauze te zetten.

Vrienden - Sommige personen hoef je niet elke dag te zien om te weten dat de vriendschap erg hecht is. Tijdens een meet-up werd het ons duidelijk dat we heel belangrijk zijn voor elkaar. We spraken zelfs over het feit dat het bloggen ons meer heeft gebracht dan events tot in de late uurtjes en meer kansen, want de gekregen vriendschap is zoveel meer waard.

Knopen doorhakken - De hele maand stond in het teken van verandering, maar tegelijk voor nieuwe kansen. Ik had niet veel tijd nodig om die ene knoop door te hakken die al zo lang op mijn maag lag. Het is nu nog te vroeg om er veel over te vertellen, maar het komt wel als het wat meer op punt staat. Eventjes geduld, zoals ze zeggen.

Hoe maak jij tijd naast het werk?
Hoe vul jij de tijd het liefste in?
© Laupropos | All rights reserved.